avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto.Tatal meu a decedat.Am ramas cu o masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto.Tatal meu a decedat.Am ramas cu o masina veche de peste 30 de ...

Tatal meu a decedat.Am ramas cu o masina veche de peste 30 de ani,cu care nu mai circula nimeni.Intrebarea mea este daca se poate radia sau sa se scoata de la impozit fara sa se faca succesiunea?Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2024
TeodorescuIna, utilizator
Cel mai recent răspuns: kbugean , utilizator 14:21, 10 Septembrie 2024
Daca vehiculul nu detine RCA si ITP valabil,conform dispozitii in vigoare acesta se radiaza automat din evidente
In aceeași situație sunt și eu. Tatăl meu, proprietar al unei Dacii 1300 din 1976, a decedat în 2005. Iată ca după 19 ani, astăzi, 10 sept. 2024, maica-mea a primit de la Casa jud. de Pensii Teleorman, o poprire de peste 1400 lei, reprezentând impozitul datorat de la masina, deși din 2006 a fost efectiv abandonata și apoi data. Nu exista succesiune. Mai am de la mașină doar nr de înmatriculare și certificatul de înmatriculare, cum era în perioada de dinainte de '89.
Cum reușesc s-o radiez, ca vad ca radierea nu s-a făcut automat, cata vreme,dupa atâția ani, s-a efectuat aceasta poprire din pensia mamei mele.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto din oficiu pentru rca si itp neplatite filimonfan filimonfan Buna ziua. Ma numesc Stefan Filimon din Bucuresti si sunt posesorul unei Skoda Octavia /2006. Problema este ; De 2 ani numai am ITP si RCA . Si am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Este posibila radierea unei masini din 1982 (30 ani) ,inscrisa doar la taxe si impozite?( ea fiind dusa la centru de metale vechi cu ceva timp in urma, neavand dovada) DGBogdan88 DGBogdan88 In anul 2007 m-am mutat din sectorul 2 al Capitalei, in sectorul 5, lasand inscrise pe acea adresa 2 masini( inscrise pe numele tatalui meu).In 2010 ,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)