avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere bon/factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere bon/factura

Va salut. Detin un PFA care activeaza in vanzare cu amanuntul. Am casa de marcat, vand fizic intr-un stand/chiosc. Doresc sa incep si in domeniul online, detin deja semnatura electronica si toate briz-briz-urile necesare. Daca in vanzarea fizica emit bon si imi sustin contabilitatea prin registru de casa fizic, in contextul de vanzare online, cum trebuie sa procedez? Eliberez factura sau bon? Trebuie sa trec si casa de marcat intr-un sistem gen Smartbill si sa operez ambele procese de vanzare in acelasi loc? Registrul de casa devine automat digital? Orice informatie in legatura cu procesul acesta m-ar ajuta enorm. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:31, 28 Februarie 2024
La online puneți în pachetul cu produse doar factura către client. Încasarea va vine în contul firmei de la firma de curierat dacă se face plata ramburs sau în contul bancar al firmei, dacă se face plata în avans la inițializare comenzii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le ... (vezi toată discuția)
Pentru o firma comerciala: se poate trimite doar copia bonului fiscal pe e-mail? mitza67 mitza67 Sunt student si vreau sa incep o afacere. Am creat un s.r.l. si, pentru ca stau in chirie in Bucuresti, nu pot inregistra casa de marcat pe domiciliul actual, ... (vezi toată discuția)
Magazin online Tbyon Tbyon Am nevoie de cateva informatii referitoare la crearea unui magazin online mic: - pot sa-l folosesc ca persoana fizica - trebuie sa platesc taxe - cum ... (vezi toată discuția)