avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urmeaza sa fac nunta si vreau ca toate proprietatile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmeaza sa fac nunta si vreau ca toate proprietatile pe care ...

Urmeaza sa fac nunta si vreau ca toate proprietatile pe care le-am dobandit pana sa o cunosc pe sotie vreau sa le inregistrez, cum procedez?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:06, 29 Februarie 2024
Fiecare dintre soţi este proprietar exclusiv în privinţa bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi a celor pe care le dobândeşte în nume propriu după această dată.

Pentru bunurile mobile dobândite anterior căsătoriei, înainte de încheierea acesteia se întocmeşte un inventar de către notarul public sau sub semnătură privată, dacă părţile convin astfel. În lipsa inventarului, se prezumă, până la proba contrară, că bunurile sunt comune.

Astfel, in cazul divorțului bunurile proprii rămân proprietatea exclusiva a soțului care le-a dobândit, pe când in cazul succesiunii, acele bunuri, deși sunt bunuri proprii ale soțului vor face obiectul masei succesorale și se vor împarți conform cotelor legale.
Sa le înregistrați unde și care e scopul? :)
Dvs folosiți.un termen.in mod impropriu ,oferiți mai.multe amănunte despre ce anume doriți..


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs folosiți.un termen.in mod impropriu ,oferiți mai.multe amănunte despre ce anume doriți..

Nu vreau sa pun raul inainte, dar ma gandesc si daca nu va merge casnicia sa nu se trezeasca si ea ca ii cuvin anumite drepturi, sunt 7 garsoniere obtinute de mine prin munca mea, fara sa ajute cineva cu un leu, nu vreau sa am surprize mai tarziu
nu trebuie inregistrate nicaieri, sunt bunuri proprii, fructele acestora sunt venituri proprii, deci nu se incurca nimeni cu nimic, nu are ce va cere, bunurile raman proprii si dupa casatorie, nu e musai sa adoptati un alt regim matrimonial.
lucrurile se complica daca cu veniturile obtinute cumparati alt imobil, in aceste cazuri e mai bine sa aveti regimul comunitatii conventionale , e totul mai clar, cumparati in timpul casatoriei imobile in nume propriu.

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial al separatiei bunurilor blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Am cateva intrebari despre regimul matrimonial al separatiei bunurilor: 1. Ce se intampla cu bunurile imobile achizitionate prin credit bancar ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inaintea casatoriei ana_lucia ana_lucia buna seara.as dori sa stiu daca sotia are vre-un drept la apartamentul sotului daca acesta il detine dinaintea casatoriei.va multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)