avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua , am o neclaritate privind o modalitate de intabulare

Dupa incheierea unei succesiuni , si obtinerea certificatului de mostenitor , intabularea celor primite o face notarul sau topograful ? mentionez ca acele parcele primite dupa succesiune nu sunt intabulate acum,sunt pe numele defunctului , nu apar in cartea funciara , nu sunt trecute decat pe titlul de proprietate. Unde se face intabularea ? la notar ? sau topograf cu documentatia necesara , o face el pana la capat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:19, 29 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde.
Dacă dvs aveți documentație cadastrala la momentul dezbaterii succesiunii și i-o prezentati notarului, după eliberarea certificatului de moștenitor, tot notarul vă va face si intabularea.

Dacă întocmiti documentația cadastrala după dezbaterea succesiunii, intabularea v-o face inginerul de cadastru, în urma măsurătorilor și după ce ii prezentati o copie legalizata după certificatul de moștenitor.

Intabularea se face online la Biroul de Carte Funciara a localității unde se afla imobilul.
Ultima modificare: Joi, 29 Februarie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Costuri dezbatere succesorala baza baza cat m-ar costa , daca sunt unicul mostenitor, sa trec pe numele meu , cu acordul mamei mele, (tata decedat) si nu am facuta taxa de succesiune, sa trec curtea ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)