avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata insarcinata

O salariata din cadrul societatii este insarcinata, a adus de la med.de fam. adeverinta. Contractul ei de munca este pe perioada determinata, se termina pe 03.03.2010. Deci contractul ei se incheie. Ce poate face in acest caz? Angajatorul ii paote incheia C.M. daca este insarc. Daca da, poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 19:31, 2 Februarie 2010
Nu are legatura una cu alta, deoarece este un contract determinat. Acesta va inceta de drept, fara nici o obligatie. Are insa legatura cu viitoarea indemnizatie de crestere copil...
Deci ii inceteaza pe 03.03.2010 si atat. Nu poate contesta decizia de incetare activitate fiind pe perioada determinata chiar daca e insarcinata.
Desigur ca nu poate contesta nimic. Poate confunda lucrurile: nu se poate sa concediezi o salariata insarcinata, cu exceptia cazului de reorganizare judiciara a firmei...
Insa aici nu este cazul, deoarece are contract determinat care expira, incetare de drept , nu este concediata.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un salariat pleaca cu data de 05.05.2011 mai este nevoie sa ii dau adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011-05.05.2011 daca nu a avut nici o ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata cu cim determinata creeeatza creeeatza Am o salariata angajata cu CIM pe 3 luni, care urmeaza sa expire luna viitoare. M-a anuntat verbal ca este insarcinata (probabil o sa-mi aduca si actele de la ... (vezi toată discuția)