avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nota de receptie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nota de receptie

Am urmatoarea intrebare pentru cine ma poate ajuta.Cum fac o nota de receptie ptr un produs cumparat cu o factura pe care este trecut pretul de 1000 ron apoi discount 800 ron.pret de achizitie 200 ron.Cum inregistrez in raportul de gestiune zilnic si in nota de receptie.produs pe care eu il vand la 250 ron.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:58, 3 Februarie 2010
In functie de cum formulati intrebarea la fel de complet sau incomplet e si raspunsul, oricat de competent e cel ce raspunde. Trebuia sa explicati despre ce e vorba de la inceput.

Marfa (telefonul, in cazul nostru) se inregistreaza la pretul cu amanuntul. Daca in urma efectuarii unui serviciu (incheierea unui abonament de telefonie, in cazul nostru) oferiti marfa gratis sau cu o reducere, se factureaza cu discountul respectiv. Suma respectiva se acopera din ce primiti, ca dealer, de la societatea de telefonie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile Kristinnaa Kristinnaa Buna ziua! Am primit factura de la orange care contine: abonament in avans 28,75 discount promotie buy-back 10 euro ... (vezi toată discuția)