avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... judecata in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

judecata in strainatate

buna seara! as vrea sa intreb daca ma poate ajuta cineva intr o problema care o am
! este vorba despre o persoana care a trecut granita din franta inspre anglia in masina cu 2 imigranti ilegali! am sa incerc sa ma limitez cat mai mult! aceasta persoana a fost oprita la granita dintre franta cu anglia si in masina erau 2 persoane care nu aveau drept de intrare in anglia dar erau imigranti ilegali si in franta! acum politia de frontiera din anglia nu a facut decat sa i intoarca pe toti inapoi in franta! acum politia de frontiera din franta a facut caz si a demarat procedurile de judecata impotriva romanului care avea drept de intrare adica avea actele in regula! dupa cateva ore de interogatoriu acest roman a fost lasat liber si i s a inmanat o petitie cu o data de prezentare la judecata! intrebarea mea este Ce se poate intampla daca romanul nu se v a prezenta la tribunalul din Franta! Este vorba de L622-1 articol in legislatia franceza!!
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
checu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 19 Februarie 2010
NU AȚI PRECIZAT Cetățenia acestora... ptr. că dacă sunt cetățeni români .......se poate demara o procedură prin ambasada României prin care se poate solicita judecarea acestora în România , dar f. f. greu de admis de către autoritățile străine....
Imi cer scuze, dar mi s a parut ca am precizat ca este vorba de un cetatean roman! Cei doi Albanezi care erau cu el in masina nu au patit nimic! Doar au fost expulzati! Acum doar romanul pentru ca era la volan si avea acte in regula a primit aceasta citatie! Si intrebarea mea era: Ce se poate intampla in caz de neprezentare la tribunalul din Franta? daca v a fi gasit vinovat prin judecarea in lipsa ? Va multumesc!
Poate fi judecat si in lipsa, si in functie de hotarare, chiar sa fie obligat la inchisoare ( ipotetic vorbind) desi s-ar intoarce in Romania, pentru ca in Romania hotararile franceze se aplica.
Banuiesc ca romanul locuieste in Franta - sa-si caute un avocat acolo sau sa solicite asistenta juridica gratuita in Franta daca nu-si permite sa plateasca un maitre.
romanul nu traieste in Franta! dupa incident a revenit in Romania! Credeti ca v a fi condamnat in Franta si dat in urmarire generala in toata Europa pentru asa ceva?
va multumesc pentru raspuns!
Da, poate exista aceasta posibilitatea.

Alte discuții în legătură

Limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate Alexandra-C13 Alexandra-C13 Buna ziua, Sunt citata pt limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate-Franta,pt luna martie la Tribunalul Bucuresti,as dori sa va ... (vezi toată discuția)
Trafic de persoane in ungaria lise lise Buna seara,Fratele meu este arestat in ungaria pentru trafic de persoane.Ce ar trebui sa fac?El este arestat de 14 zile.Ar trebui sa ii dea drumul si sa ii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere fara procura costel petre costel petre masina fratelui est inmatriculata in anglia si aveam numere in momentul in care ma oprit dar el m-a obligat sa dau o declaratie prin care sa sa spun ca masina ... (vezi toată discuția)