avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate

Buna ziua,
Sunt citata pt limitarea exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate-Franta,pt luna martie la Tribunalul Bucuresti,as dori sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care nu ma prezint?Eu am fost judecata in Franta si pt fapta savarsita dar si pt interdictie pe teritoriul tarii respective si Tribunalul de acolo nu mi-a dat interdictie ci,dimpotriva mi s-a spus ca ma pot intoarce oricand in acea tara.Dar cand am ajuns in Romania am primit aceasta citatie si acum trebuie sa ma prezint la Tribunal.Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla in cazul in care nu ma prezint?Si daca ma prezint este obligatoriu sa fiu reprezentata in fata instantei de o persoana juridica pt aceasta judecata-interdictie?
Va multumesc frumos si astept cat mai repede un raspuns din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:48, 18 Februarie 2009
Ar fi bine sa fiti asistata de un avocat.
Dar nu am inteles exact ce se va judeca.Macar sa aveti curiozitatea sa aflati si dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Se va judeca daca voi avea sau nu interdictie pe teritoriul Frantei.Si am intrebat in cazul in care nu am prezint ma judeca in lipsa sau ce se va intampla?
Eu cred ca se va judeca daca veti avea dreptul de a iesi din tara.
Daca va duceti fara avocat nu aveti nicio sansa.
Daca va duceti cu avocat trebuie sa aveti motive sa solicitati respingerea cererii.
Depinde si ce motive se invoca in sustinerea cererii.

avocat Claudiu Lascoschi
cu sau fara avocat,oricum ti se va restrictiona dreptul la libera circulatie. aceste actiuni se admit intotdeuna pentru ca sunt formulate de stat. daca nu te prezinti,nu se intampla nimic,e un proces civil,paticiparea nu e obligatorie, dar ai putea sa te prezinti si sa-i spui judecatorului punctul tau de vedere, poate ai o sansa. multa bafta!
Chiar daca e vorba de stat daca e ceva abuziv actiunea cade cu tot ,,statul" sau.
Problema e ca se cere pe bune si nu aiurea asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie-neprezentare Alexandra-C13 Alexandra-C13 am si eu o rugaminte,am primit o citatie de la TRIBUNALUL BUCURESTI in calitate de parat in proces cu directia generala de pasapoarte in calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)
Interdictie-nelamurire! Alexandra-C13 Alexandra-C13 Buna ziua.Am o nelamurire.Eu am interdictie pe teritoriul Frantei pt o perioada de 3 ani.As dori sa stiu daca acest lucru ma impiedica sa parasesc ... (vezi toată discuția)
Judecata in strainatate checu checu buna seara! as vrea sa intreb daca ma poate ajuta cineva intr o problema care o am ! este vorba despre o persoana care a trecut granita din franta inspre ... (vezi toată discuția)