avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecere autovehicol de pe pj pe pf
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecere autovehicol de pe pj pe pf

Salut!

Am un autoturism, luat pe persoana juridica, in decembrie 2006, achitat la livrare. Insa, in iunie 2008 am declarat societatea comerciala ca fiind fara activitate. Teoretic, in decembrie 2009, masina ar fi trebuit sa fie amortizata. Problema este ca as vrea sa scot cumva masina de pe firma si sa o trec pe persoana fizica, in speta pe numele Administratorului. Se poate face acest lucru si cum anume? Masina se considera amortizata in decembrie 2009, chiar daca societatea a fost declarata fara activitate in 2008?
Cel mai recent răspuns: buhasb , utilizator 14:31, 10 Ianuarie 2012
Nu. Amortizarea se calculeaza pe perioada de utilizare a bunului. Daca firma nu a mai inregistrat venituri si amortizarea a incetat sa mai fie calculata. Asadar trebuie calculata amortizare pana la ultima luna in care societatea comerciala a inregistrat venituri. Masina poate fi scoasa din firma prin facturare la valoarea ramasa de amortizat + o cota de profit + TVA. Atentie ca pentru a factura insa trebuie ca firma sa nu mai fie suspendata.
Ok. Si daca, sa presupunem ca ajunge sa se amortizeze? Care este procedura atunci?
Trebuie sa reluati activitea societatii la ONRC, sa emiteti factura si apoi sa suspendati din nou activitatea, daca mai doriti acest lucru.
este aceeasi situatie si la o firma care nu a fost declarata in inactivitate ci cu balanta 0 ?
totusi, am o dacia papuc (productie 96, achizitionata 2006) careia i-a scazut valoarea drastic, si nu cred ca valoarea ei actuala amortizata este la nivelul de pe piata. asta ar insemna sa o cimpar la valoarea amortizata ?
Salut

eu sunt in aceeasi situatie:
- masina luata in august 2006 pe firma
- in aprilie 2009 firma a fost suspendata (stare in care se afla si in prezent)
- acum as vrea sa lichidez societatea (asociat unic) si sa scot masina de pe firma
- firma nu are datorii. are doar o creditare de 1 000 ron si masina care mai figureaza in contabilitate cu circa 10 000 ron

intrebarea ar fi: daca nu s-a amortizat complet masina, as putea sa fac o factura pe o suma cat mai mica la care sa platesc eventual doar TVA ?
sau
se poate ca patrimoniul societatii sa fie transmis cumva asociatului unic ? (asta am citit-o pe un site despre "inchidere firme" )

PS: as vrea sa fac asta cat mai repede pentru a nu plati aceasta noua taxa aberanta asa zisa "de poluare" (dupa ce am platit o taxa (vama) pe masina aprox 1500 euro cand am cumparat-o din germania)

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana radiaza pfa si vinde autoturismul Miha2018 Miha2018 Buna ziua! In decembrie 2017 o persoana care obtine venituri ca PFA achizitioneaza un autoturism Dacia, fabricat in anul 2008, de la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix? Monica Bogdan Monica Bogdan Am cumparat un SHOE DISPENSER cu moneda, (este dispozitiv cu moneda ce incalti papuci de unica folosinta) ce depaseste ca valoare de achizitie 1800 ron. Cum il ... (vezi toată discuția)
Intocmire declaratie 101 gustiarad gustiarad Buna ziua. As avea o întrebare referitoare la următoarea situație, pe care v-o prezint cronologic. De la o firma căreia i-am închiriat cu contract ... (vezi toată discuția)