avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vechimea in munca din Romania in UK Sunt cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vechimea in munca din Romania in UK Sunt cetatean britanic si ...

Vechimea in munca din Romania in UK

Sunt cetatean britanic si roman, Locuiesc de 22 de ani in Anglia. In curand voi implini varsta de pensionare prevazuta in Romania. De la Departmentul de Munca si Pensii din UK (DWP ) mi s-a spus ca anii de munca lucrati in Romania se pot adauga aici, iar ei se ocupa de formalitatile aferente, daca sunt inregistrata ca am contribuit in Romania. Am lucrat 16 ani in Romania. Posed un carnet de munca de tip vechi, in care este trecuta perioada in care am lucrat in Romania. Acest carnet nu este inregistrat la casa teritoriala de pensii. Cum pot sa-l inregistrez in Romania pentru a fi luata in evidenta vechimea aici? Daca trimit o copie legalizata de pe acest document este OK sau trebuie sa vin personal in Romania sa-l depun? Mentionez ca nu mai am nici un act de identitate roman valabil, iar numele trecut in carnetul de munca este altul decat cel din singurul act de identitate pe care il posed in preznt, respectiv pasaportul britanic.; in urma casatoriei, numele de familie l-am schimbat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 08:59, 30 Octombrie 2024
Casele Teritoriale de Pensii nu mai au cum sa va inregistreze datele din carnetul de munca ...Operatiunea de preluare a datelor din carnetele de munca a fost finalizata pe la sfarsitul anului 2014.

Veti depune dosarul de pensionare in UK , iar de acolo se vor demara formalitatile aferente pentru recunoasterea si celor 16 ani lucrati in tara.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Nu am stiut ca in Romania s-a facut acea inregistrare de date din carnetele de munca, care a avut termen limita.
De aici mi s-a spus ca ei demareaza dosarul meu de pensie si vor lua in considerare anii de vechime realizati in alta tara europeana, dar trebuie sa fiu in baza de date a tarii in care am lucrat, pentru a dovedi faptul ca am contribuit la asigurarile sociale. Sa inteleg ca trebuie sa vin in Romania sa depun carnetul de munca, pentru a mi-l inregistra? Eu cand am plecat din Romania am ridicat carnetul de la ultimul meu loc de munca. Este la mine, dar nu stiu ce sa fac cu el. Am senzatia ca ma aflu, cumva, intr-un cerc vicios, din cate se pare. Nu vad cum pot sa ies din el.
V_am scris in privat
Va pot ajuta și în legătură cu vechimea

MC-V a scris:

Vechimea in munca din Romania in UK

Sunt cetatean britanic si roman, Locuiesc de 22 de ani in Anglia. In curand voi implini varsta de pensionare prevazuta in Romania. De la Departmentul de Munca si Pensii din UK (DWP ) mi s-a spus ca anii de munca lucrati in Romania se pot adauga aici, iar ei se ocupa de formalitatile aferente, daca sunt inregistrata ca am contribuit in Romania. Am lucrat 16 ani in Romania. Posed un carnet de munca de tip vechi, in care este trecuta perioada in care am lucrat in Romania. Acest carnet nu este inregistrat la casa teritoriala de pensii. Cum pot sa-l inregistrez in Romania pentru a fi luata in evidenta vechimea aici? Daca trimit o copie legalizata de pe acest document este OK sau trebuie sa vin personal in Romania sa-l depun? Mentionez ca nu mai am nici un act de identitate roman valabil, iar numele trecut in carnetul de munca este altul decat cel din singurul act de identitate pe care il posed in preznt, respectiv pasaportul britanic.; in urma casatoriei, numele de familie l-am schimbat.

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 ... tomela tomela Bună seara ! Sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 . În perioada mai 2016 - septembrie 2017 am lucrat legal în Marea Britanie . Am crezut că ... (vezi toată discuția)
Predarea cartii de munca - persoane instalate in alta tara a uniunii europene gogu13 gogu13 Buna ziua, Predarea cartii de munca pina la 30 noiembrie 2008 este obligatorie si pentru cetatenii romani care au actualmente domiciliul si lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Emigrat 1982, carte de munca pierdut/ facut disparut de guvern Winter Winter Buna ziua, Locuiesc in SUA. Am emigrat legal in 1982. La data plecarii mi s-a refuzat eliberarea cartii de munca. In 1984 am primit o adresa la Ambasada ... (vezi toată discuția)