avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mașina de pe mine persoana fizică pe pfa-ul meu.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mașina de pe mine persoana fizică pe pfa-ul meu.

Buna seara , am o mica nelămurire și as dori va rog puțin ajutor . Problema stă in felul următor : am cumpărat o mașina de la persoana fizică am făcut actul de vânzare-cumpărare de la vânzător către mine persoana fizica , acum vreau sa trec mașina de pe mine persoana fizică pe pfa-ul meu. Cum pot face acest lucru ? Se face contract de vânzare-cumpărare între mine si pfa-ul meu cu aceeași valoare trecuta in fostul act de vânzare sau pot trece orice suma? Fix la 5 zile de la cumpărarea mașinii s-a dat lege ca nu mai pot face transport alternativ cu act comodat auto ci trebuie sa fie pe pfa. Ma puteți ajuta cu un sfat va rog? Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:34, 22 Martie 2024
Nu se deduce in acest caz in baza platii ci in baza cheltuielii cu amortizarea masinii ( fiind mijloc fix ) pe art 68 coroborat cu art 28. . Exact ca la firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto de pe firma suspendata Miorel Cucoanes Miorel Cucoanes Buna ziua! Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns. Am o firma care este pusă pe pauza, și am o mașină pe firma, cum pot trece mașină de pe firma ... (vezi toată discuția)
Detin un pfa si un srl voicud voicud Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la ... (vezi toată discuția)
Firme cu aceiasi actionari PaulHaiducu PaulHaiducu Doua srl-uri cu aceiasi actionari, pot desfasura activitati de vanzare cumparare, sau alte contracte de prestari servicii (vezi toată discuția)