avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venit suplimentar in CCC. Job part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venit suplimentar in CCC. Job part-time

Buna ziua. Ma numesc Mihai. Am si eu o intrebare careia nu ii gasesc raspuns. Am doua locuri de munca unul full time la care castig 3800 ron si un al doilea part time unde castig 800 ron lunar. In curand urmeaza sa devin tatic, vreau sa intru in crestere copil avand venitul cumulat mai mare ca cel al sotiei. Am citit si am gasit pe internet ca pot lucra in continuare dar sa nu depasesc 11600 ron pe an. Eu ma gandeam daca ma pot duce in continuare la jobul part time care nu ar depasii aceasta valoare dar totusi a fost luat in calcul la indemnizatie.
Cel mai recent răspuns: Mihail9 , utilizator 18:54, 13 Martie 2024
Pe durata CCC puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației minime ( 2,5 la valoarea indicatorului social de referință).

ISR x 2.5 = Indemnizația (minimă) de creștere a copilului
598 lei x 2.5 = 1.495 lei.

8 x 1.495 = 11.960 de lei , cuantumul veniturilor nete care se pot realiza intr-un an calendaristic pe durata CCC fara sa pierdeti indemnizatia

Ceea ce inseamna:
996 lei net/luna = 1703 lei brut/luna ..echivalent cu un c.i.m. cu timp partial de maxim 4 ore/zi
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc de raspuns. Ceva date asemanatoare am gasit si eu. Problema mea principala este daca ma pot intoarce la aceasi loc de munca la care sunt acum part time, pe care deja il ia in calcul la indemnizatie.
Cum sa va intoarceti ?

Suspendati ambele c.i.m.?


Cornel Vasile a scris:

Cum sa va intoarceti ?

Suspendati ambele c.i.m.?

Adica sa continuii lucrul la part-time pe perioada CCC.
Da , este posibil in conditiile in care venitul net/an calendaristic nu va depasi 11.960 lei.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt în concediu creștere copil, pot să realizez ... Sebby11 Sebby11 Bună ziua. Sunt în concediu creștere copil, pot să realizez venituri(10000 lei) angajându-mă la o altă firmă pe o perioadă determinată(3-4 luni) ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu de cresterea copilului, si vrea sa va intreb ... Dan_23_ro@yahoo.com Dan_23_ro@yahoo.com Sunt in concediu de cresterea copilului, si vrea sa va intreb daca pot avea si calitate de administrator intr o firma. Multumesc (vezi toată discuția)
Sunt in ccc de 1 an zile, iar de curând am înființat un pfa, ... Irina_Camelia2023 Irina_Camelia2023 Sunt in CCC de 1 an zile, iar de curând am înființat un PFA, dorind sa obțin venituri pe acesta în limita plafonului admis ( aprox 6500 RON/an). Este ... (vezi toată discuția)