buna seara,cautam reprezentant legal sa ne reprezinte intr-un proces in irlanda.E vorba de o falsa acuzare de viol, sechestrare. Acest caz a fost judecat in tribunal si a fost o gluma de proces. Intru-cit persoana in cauza nu este vinovata si nu au existat nici unf el de dovezi impotriva ei( lui) noi trebuie sa ne facem dreptate printr-un reprezentant care sa lupte alaturide noi.Fiind in Irlanda, ne bazam pe unavocat din Romania.Este un caz grosolan de misconduct.Prioritatea noastra e sa ne scoatem fiul din inchisoare dupa care ...va uram un adevarat razboi intre avocatul nostru si Justitia iralndez la CEDO.Multumes din suflet .Nicoleta Holbanel
Eu cred ca un avocat roman poate sa fie prezent si sa dea sfaturi unui avocat irlandez daca are mai multa experienta in ceea ce priveste probatiunea.
Procesele se desfasoara pe baza de probe.
Cat priveste legea este clar.Exista sau nu infractiunea?Cam asta este.
Daca persoana cauta un avocat de incredere mai degraba gaseste in tara decat in Irlanda.Cat priveste competenta profesionala ridicata ar costa foarte mult cel mai bun avocat din Irlanda sa il angajeze.Doi avocati in aceasta situatie ar putea avea un standard ridicat.
Ar fi de preferat sa isi angajeze cel mai bun avocat irlandez dar eu cred ca nu are atatia bani.
Buna ziua, Imi cer scuze ca ieri nu am intrat pe forum. marti am cerut o audienta la Directorul inchisorii unde este fiul meu,si mi sa facut o programare pentru ieri.Ieri am fost primit de CHief Officer deoarece Directorul "tocmai" era ocupat, mie si sotului meu ni sa parut sincer.I-am prezentat ingrijorarea si FRICA noastra in ceea ce priveste siguranta fiului nostru. Ne-a spus ca "I will keep an eye on him" insensul sigurantei.I-am spus ca incidentul s-a intimplat simbata noaptea, si a fost dus la spital abia duminica dupa-amiaza unde a astepta sa i se faca raze pina dimineata la 4.Spre norocul lui( fiul meu) a gasit o asistenta cu suflet care i-a dat o supa.Nu mincase nimic de simbata.A fost adus inapoi Luni dimineta si nu i sa dat nimic d emincare ( si aici ma refer la mincare lichida din cauza faptului ca are maxilarul rupt si nu poate deschide gura).Marti a fost fiica mea sa il viziteze, siSURPRIZA, l-agasit inhalulin care l-a gasit..Cu ochii vineti, si cu maxilarul rupt( nici nu poate vorbi) si cu o mobilitate a corpului precara de unde eu cred ca nu numai maxilarul ii e afectat.Cum v-am spus ne-a asigurat acel Chief Officer ca o sa fie bine. I-am zis ca vreau un raport medical in urma unei examinari medicale, si mi sa spus ca eu nu am cum sa cer asa ceva, doar el o poate face. Sunt sigura ca el nu va cere asa ceva, din cauza ca ii e frica ca i se va intimpla cine stie ce din nou...Azi ma duc la Ambasada sa vad cu ce ma pot asista..Sincer , nu stiu ce sa le cer...am sa le povestesc despre ce e vorba si am sa vad ce pot face ei....IIn ceea ce priveste avocatii, toti la care am fost mi-au spus sa ma intorc la ei cind am "transcriptul" de la proces...Eu as fi vrut sa le dau book of evidence sa se uite...nu sunt interesati....Asistenta unui avocat din Romania cred ca mi-ar fi de mare folos, pt. ca sunt multe aspecte legale pe care nu le cunosc si as putea fi sfatuita ce sa cer si sa fac...Deci , daca cineva de pe acest forum e interesat, va rog sa ma conatctati pe adresa de email sa discutam in detaliu. INca o intrebare: "victima" a facut aceasta falsa declaratie falsa de viol si sechestrare, eu ca mama a acuzatului pot sa o dau un judecata pt ceea ce a facut, sau trebuie sa astept sa se termine recursul fiului meu! Din pacate diin cauza ca fiul meu are 24 ani, toti imi spun ca discuta cu el...cu toate ca la toti el le spune sa contacteze familia( eu si sotul meu)....Ieri cind am fost la iinchisoare sa il vedem pe fiul nostru si pe Director, fiul nostru nu era acolo era la spital...In urma unui email pe care l-am trimis unei calugarite de la inchisoare, aceasta m-a sunat aseara injurul orei 7 sa imi spuna ca fiul nostru e inca inca spital si ca o sa ma sune azi...Nu am cum sa il contactez in nici un fel..Am intrebat daca pot sa ma duc( ieri) la spital sa il vad. Nu avem voie, ni sa spus....
Incercati sa mai vorbiti la ambasada si faceti o adresa catre ei care sa fie inregistrata, eu cred ca ambasada aia a nostra care e plina de magari si isi lasa conationali in impas vor fi si ei trasi la raspundere prin Ministerul de externe daca nu va vor aparara drepturile internationale. Incercati cu ambasada altfel cu strainii e cam greu. Daca as fi cunoscut legislatia as fi fost primul care ar fi fost acolo.
Totul este din cauza unor tampiti care ne conduc si ne fac o imagine de tara slaba fara drepturi. Daca baiatul era american patea la fel?
Multumesc din suflet. Am fost la Ambasada azi, si mi-au faut o programare pt miine dimineata la ora 10...Va rog sa nu rideti de mine, dar sunt intro stare de stres fara margini..si eu si sotul meu avem trei zile de cind plingem si umblam pe la avocati ,inchisoare...dar starea noastra nu ne ingrijoreaza.Ce ne aduce iin pragul nebuniei e faptul ca nici avocatii nostri ,nici conducerea inchisorii nu vor sa ne tina update cu ce se intimpla cu fiul nostru..am sunat la spitalul( ni sa spus ieri de catre un oficial al inchisorii ca nu avem dreptul sa il vedem, security issues)si asta ne inebuneste pe amundoi...unde ni sa spus ca e..si nu au vrut sa ne dea nici o info..azi dimineta am sunat din nou si ni sa spus ca a fost transferat la alt spital..am sunat si aicisini sa spus ca chiar in acel moment intra in sala de operatie( fiul nostru) si va iesi in aprox 3-4 ore...ii vor face operatie la maxilar si va fi "cusut" si va fi introliquid diet pt cel putin o luna...deseara mergem sa il vedem, cu orice ris..nu mai putem sta asa...ARE NEVOIE DE NOI,DE PARINTII LUI..pt. viitor vrem sa dam in judecata avocatii pe care ii avem pt misconduc t si pt toata lipsa de comunicare si spuneti-mi pe cine pot trage la raspundere pt ceea ce i sa intimplat in inchisoare. O sa am nevoie de rapoarte medicale?Va rog sa imi spuneti ce sa cer( documente) si de la cine..adica certificat medico-legal...Fiul meu nu va cere un examen medical la Directorul inchisoprii pt ca ii e frica sa nu fie batut , matratat si violat...Va rog spuneti-mi ce acte ar trebui sa cer..ce sa fac....imi cer scuze de incoerenta, dar ...imi e greu sa imi pun ideile intr-o fraza coerenta
1.Eu va sfatuiesc ca toate cele intamplate,situatia dezastruasa in care se gaseste fiul dvs.sa le aduceti la cunostinta prin memoriu scris Ambasadei Romane(dar numai in scris-si pastrati copii de pe cele stipulate in memoriu)
2.Va sfatuiesc ca acelasi memoriu sa il trimiteti in scris in limba romana si in limba engleza presei scrise si audiovozuale din Romania si Irlanda,la care atasati copie de pe memoriul adresat Ambasadei Romaniei.
2/1.Incercati sa cereti si sa obtineti interviuri cu presa romana si irlandeza,dar mai ales cu televiziunile ra posturile de radio
3.Sesiszati cu memoriu scris ,la care adaugati si memoriul trimis ambasadei romane Ministerul de Externe al Romaniei de la Bucuresti
4.Sesizati cu memoriu Parlamentul Europei si Presedentia Consiliului Europei cu privire la cele intamplate si cu privire la regimul de detentie de care are parte fiul dvs.in inchisoare.
5.Sesizati in scris Guvernul Irlandei
6.Sesizati in scris Guvernul Romaniei
7.Solicitati printr-un memoriu Ministerul Justitiei din Irlanda
8.Sesizati in scris Ministerul Justitiei din Romania si solicitati sprijin in sensul recomandarii eventuale a unui avocat roman care cunoaste legea irlandeza.
9.Sesizati in scris si Amnesty International cu privire la condamnarea nedreapta a fiului dvs , cu privire la regimul de detentie si cu interzicerea relatiilor detinutului cu familia sa.
Formulati impreuna cu o persoana avizata toate aceste memorii pentru a rezolva cat de cat situatia si trimiteti-le celor aratati cat mai urgent.
Veti vedea ca daca aceste memorii pleca cat de cat situatia va fi mai normala.
Succes !
Astept amanunte in legatura cu demersurile efectuate si cu rezultatele acestora