avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caut reprzentant legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caut reprzentant legal

buna seara,cautam reprezentant legal sa ne reprezinte intr-un proces in irlanda.E vorba de o falsa acuzare de viol, sechestrare. Acest caz a fost judecat in tribunal si a fost o gluma de proces. Intru-cit persoana in cauza nu este vinovata si nu au existat nici unf el de dovezi impotriva ei( lui) noi trebuie sa ne facem dreptate printr-un reprezentant care sa lupte alaturide noi.Fiind in Irlanda, ne bazam pe unavocat din Romania.Este un caz grosolan de misconduct.Prioritatea noastra e sa ne scoatem fiul din inchisoare dupa care ...va uram un adevarat razboi intre avocatul nostru si Justitia iralndez la CEDO.Multumes din suflet .Nicoleta Holbanel
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Holbanel , utilizator 11:17, 14 Mai 2010
Daca vreti sa dati in judecata statul irlandez pentru regimul de detentie si aveti acte medicale aveti sanse la o solutie favorabila, dar in astfel de cauze se castiga mai mult la CEDO si nu in tara respectiva.
Trebuie sa deschideti proces separat.
In aceasta chestiune va poate ajuta efectiv si ambasada Romaniei.
Buna ziua,
In legatura cu ultimul post al meu as vrea sa vin cu un update la cazul nostru.Am gasit un avocat aici care sa actioneze in judecata pe cei de la locul de detentie al fiului meu, si par a fi de buna credinta,(ori suntem noi prea naivi si increzatori). Imi amintesc ca intr-un post precedent sa spus ca daca am acte medicale care vor arata ce i sa intimplat in timp ce era in custodie ,se poate actiona la CEDO? Din punct de vedere legal, pot actiona atit aici cit si la CEDO? sau,astept finalizarea procesului aici si apoi pot actiona la CEDO? In obtinerea certificatului medical nu e nici o problema.CAre ar fi cea mai buna solutie pentru noi.
In legatura cu principalul caz: pe 29.01.2010 a fost data sentinta-9 ani pt. viol cu ultimii trei ani suspendati,3 ani pentru furt si 4 ani pentru false imprisonment.In consecinta , toate pedepsele sunt cumulate( de fapt nu e o cumulare, va trebui sa faca pedeapsa cea mai mare) si ar trebui sa faca 6 ani daca are buna purtare.Am gasit un alt avocat , care dupa citeva consultatii ne-a spus ca daca suntem norocosi apelul va fi anul viitor in aprilie mai.Ceea ce pentru noi e foarte mult atit timp cit el e in detentie.Deasemenea, am vrut sa discutam despre strategia de apel,la care ni sa spus ca va trebui sa asteptam "transcriptul" adica ceea ce in Romania cred ca se numeste stenograma,adica tot ce a fost stenodactilografiat la proces.FAra acest transcript nu avem ce discuta, deoarece apelul se va face in baza lui.Ce am inteles eu: ce a fost gresit recomandat de catre judecator juriului, sau orice altceva ce sa discutat si a infuentat juriul va putea fi atacat.Doar ceea ce sa discutat in acest proces poate fi adus in discutie in apel,si nimic altceva. Eu acum ma documentez ,pentru a sugera avocatului ( cu dovezi daca pot aduna) ca fiul meu nu a avut parte de un "fair trial" in concordanta cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului Act 2003 si studiez dosarul cu declaratii pe care il foarte amanuntit sa gasesc erorile care au dus la un "unfair trial".In acelasi timp am contactat ambasada de aici cerind ajutor in procesarea apelului intr-un timp mai rapid.Raspunsul consului a fost ,si am sa dau copy si paste sa vedeti si dvs. "Buna ziua Domnule Consul ,
Revin cu un update la situatia in care sunt eu si familia mea.
In legatura cu recursul, din cele prezentate de avocat , ni sa spus ca daca suntem norocosi , va fi anul care vine cam tot in aceeasi perioada.Lucru care din punctul lor de vedere nu poate fi schimbat.
Din punctul nostru de vedere e inadmisibil, dar s-ar parea ca nu avem incotro pentru moment.
Ce autoritati in Romania pot fi apelate pe cale oficiala pentru implicare in acest caz? Va multumesc anticipat.
Nicoleta Holbanel si raspunsul
"Doamna Holbanel,

Deja cazul nu mai este de resortul vreunei institutii romanesti. Este pactica modul in care decurge actul de justitie in Irlanda si, in primul rand, intelegerea intre dvs. si avocat. Acesta este un demers personal, in care nu se poate implica nici ambasada nici altcineva.
In peisajul irlandez a aparut si o avocata romanca, poate daca vorbiti cu ea se poate rezolva problema apelului mai repede".
IN ceea ce priveste noua avocata aparuta in peisajul de aici,cum se exprima domnul Consul, am facut o cautare si am gasit comentarii referitoare la firma la care lucreaza, care nu sunt incurajatoare absolut de loc.Am o lista cu citeva foruri la care as vrea sa trimit petitii, dar datorita neprofesionalismului meu in domeniu,am nevoie de ajutor profesional. Am sa revin cu un nou post miine cu urmatoarle actiuni pe care vreau/trebuie sa le iau.Va multumesc ca ati citit aceste rinduri.Cu respect Nicoleta Holbanel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsa acuzatie de viol Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, Am nevoie de un sfat( sau mai multe).Fiul meu a fsot acuzat de viol in 2006 in Irlanda( unde locuim din 1997,familia fiind compusa din parinti si 3 ... (vezi toată discuția)
Cedo sau intern? Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, am sa simplific pe cit posibil intrebarile mele: 1.In cazul unui detinut roman( 100%) care a fost batut in detentie in alta tara( care a necesitat ... (vezi toată discuția)
Posibil sau nu? Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, o intrebare: In cazul in care o persoana a fost acuzata,judecata si gasita vinovata de viol si sechestrare de persoana,si eu ca ruda de gradul 1 POT ... (vezi toată discuția)