avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încetare uzufruct viager prin decesul uzufructuarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încetare uzufruct viager prin decesul uzufructuarului

Am cumpărat un imobil cu clauză de uzufruct viager de la un fost nud proprietar. Unul dintre cei doi uzufructuari a murit după ce am cumpărat imobilul iar celălalt trăiește. Eu acum dacă radiez uzufructul din cartea funciară a celui decedat în timp ce celălalt uzufructuar mai trăiește sunt proprietar deplin pentru că îmi consolidez dreptul de proprietate sau trebuie să aștept decesul și celuilalt uzufructuar ca să devin pe deplin proprietar? Eu sunt proprietar deplin sau încă sunt nud proprietar după radierea unui uzufructuar din cartea funciară și rămânerea celuilalt uzufructuar în cartea funciară?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Gab1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:51, 11 Martie 2024
sunteti tot nud, pana la decesul celui ramas. Radiati atunci sarcina din cf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul uzufructuarului bună ziua as dori să știu care este ... mediterana mediterana Decesul uzufructuarului Bună ziua As dori să știu care este procedura în urma căreia,nudul proprietar poate vinde/închiria apartamentul cumpărat ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aandrra aandrra speta: contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager georgy_wst georgy_wst Buna ziua! As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)