avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am luat in comodat (ca PFA) si vreau sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am luat in comodat (ca PFA) si vreau sa subinchiriez...

Sa presupunem ca am luat in comodat un etaj al unui imobil. Sunt PFA (fara inregistrare la Reg Com, ci doar la administratia Financiara - profesie liberala).
Pot sa subinchiriez o parte din ce am luat in comodat, avand acordul propretarului si, avand stipulat, eventual, in contractul de comodat, ca am voie asta?
Multumesc ancitipat.

delia motoasca
Cel mai recent răspuns: Delia Elena NEDA , Traducator autorizat 12:32, 3 Februarie 2010
Contractul de comodat presupune ca proprietarul va da in folosinta gratuita un anumit spatiu. Doar contractul de inchiriere va permite subinchirierea cu acordul proprietarului.
Daca e prevazut expres in contract ca puteti, e ok. E singura conditie.

Editare: mentionez ca v-am citat din Francisc Deak, Tratat de drept civil, Contracte speciale, vol.III
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Intr-adevar, asa este, aceasta prerogativa trebuie prevazuta expres in contractul de comodat .=D>
Va multumesc mult. Voi merge pe aceasta varianta, a mentionarii exprese in comodat.

delia motoasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcomodat? robantal robantal Buna ziua. Cum apreciati, comodatarul are dreptul sa dea in subfolosinta gratuita bunul ? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)