avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am cumparat in 2023 actiuni de 10000 euro si le-am ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am cumparat in 2023 actiuni de 10000 euro si le-am vandut

buna ziua,
am cumparat in 2023 actiuni de 10000 euro. le-am vandut in 2023 cu 20000 euro, deci profit 10000 euro. din cei 10000 am cumparat alte actiuni. deci, practic, eu in acest moment nu am profit, sunt pe zero in contul meu bancar. este necesara depunerea declaratiei si plata impozitului pentru tranzactia pe care am castigat 10 mii sau se compenseaza cu pierderea/investitia urmatoare care are aceeasi valoare?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:43, 11 Martie 2024
Buna ziua,
Ar fi trebuit sa primiti pana la aceasta data de la broker extrasul de cont pentru anul 2023 ca sa stiti ce sa declarati, impozitul pe venit s-a retinut la sursa, ramane sa calculati daca va incadrati la CASS.
In 2023 ati realizat profit, nu conteaza ce ati facut cu banii.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
elenazan, utilizator
Declararea câștigului se face pentru ceea ce ati realizat în 2023 la bursele externe. Nu greșiți și faceți analogie cu banii pe care-i aveți în cont la final de an. Și nici dacă ii scoateți sau ii lăsați acolo sau ii investiti iar în alte acțiuni.
Dacă ați vandut ceva în 2023 și a fost cu castig, deci acel câștig se declara în declarația unica pentru plata impozitului pe venit. Și tot acel câștig se va în calcul pentru a vedea dacă trebuie platita și contribuția la sănătate pentru 2023.
Dacă ați tranzacționat acțiuni la Bursa de valori Bucuresti, impozitul v-il retine brokerul.
Dumneavoastră declarați în declarația unica doar pentru castigul de la bursele din strainatate sau firmele din strainatate.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
george-neagu, moderator
recunosc ca nu inteleg. deci am sau de platit impozit pe venit atata timp cat nu am scos nimic din bursa? sunt, practic, pe zero profitul pe anul trecut, doar ca mi-am marit portofoliul. intrebarea e daca trebuie sa platesc acum sau atunci cand voi vinde si voi avea cu adevarat profit vizibil in contul meu bancar?
multumesc.
Aveți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din vanzare actiuni iacob.interstar iacob.interstar Daca o persoana fizica a obtinut venituri din vanzarea de actiuni,ce taxe trebuie platite si ce declaratie trebuie depusa? Multumesc anticipat, (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Venit din vanzare actiuni (impozit, cass) mihaela.corlatan mihaela.corlatan buna ziua, legat de declaratia unica pentru venituri/pierderi din actiuni pe 2019: exemplu: am vandut actiuni de 50000 euro in Noiembrie 2019 iar in Decembrie ... (vezi toată discuția)