avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt asistent medical pe secția Pneumologie cu 25 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt asistent medical pe secția Pneumologie cu 25 paturi. Personalul ...

Sunt asistent medical pe secția Pneumologie cu 25 paturi. Personalul este format dintr-un medic, 7 asistenți cu tot cu asistenta șefă și 6 operatori. Ce spune legislația în vigoare referitor la cât personal trebuie să fie pe tură de zi cât și de noapte. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 12 Martie 2024
Prin graficele lunare de activitate întocmite anticipat pentru o lună, pe locuri de muncă, se stabileşte:
a) numărul de personal pe fiecare tură în raport cu nevoile asistenţei medicale;
b) rotaţia pe ture a personalului;
c) intervalul legal dintre două zile consecutive de lucru.

Graficele lunare de activitate, pe locuri de muncă, se întocmesc de şeful de compartiment, se aprobă de conducerea unităţii şi se afişează la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul.
Organigrama sectiei stabileste numarul de persoanal pe meserii.
Prin ROI al firmei se stabileste numarul de persoane, pe meserii/ pe ture.
Nu ROI-ul stabileste graficele lunare de activitate... exista text de lege , din care s-a citat in mesajul anterior

Ordinul nr. 870 din 1 iulie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar. Anexa , art.13 alin.3 si 5.
========

Normativele de personal pentru asistența medicală spitalicească se regasesc in Ordinul nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistența medicală spitalicească, precum și pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății publice nr. 1.778/2006 privind aprobarea normativelor de personal
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer intraspitalicesc/ normativul de paturi/medic surgeon surgeon Buna seara! intrebrile mele sunt: - se poate transfera un medic dintr-o sectie in alta pe un post liber in cadrul aceluiasi spital, pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Modificari si completari ale ordinului 1224/2010 danarobitu danarobitu Buna ziua. as vrea sa stiu daca au aparut modificari, completari ale ordinului nr. 1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru ... (vezi toată discuția)
Normativ personal centre de hemodializa stat si privat luxi luxi Buna ziua, lucrez intr-un centru privat de hemodializa ca asistent medical si as dori sa aflu conform ultimelor reglementari legale in vigoare care este ... (vezi toată discuția)