avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună seara domnu avocat,sunt nouă aici pe forumul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună seara domnu avocat,sunt nouă aici pe forumul dumneavoastră, ...

Bună seara domnu avocat,sunt nouă aici pe forumul dumneavoastră, m-am căsătorit acum pe data de 08.03.2024 în Germania cu o persoană de acelas sex, am nevoie de un nou pașaport și un nou act de identitate din cauza schimbării numelui , am înțeles ca, căsătoria trebuie anunțată și înregistrată prima dată în România la starea civilă dar știu ca în la noi căsătoria între 2 persoane de același sex nu este recunoscută , o să întâmpin probleme din cauza aceasta ?cum și unde pot să îmi schimb , să îmi fac pașaportul și actul de identitate și de ce acte am nevoie, pot și aici în Germania ?aștept un răspuns vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dorina Da Silva , utilizator 13:16, 13 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Căsătoria între persoane de același sex nu este recunoscută în România, astfel că nu aveți temei legal pentru schimbarea numelui , și implicit a actului de identitate ori pașaportului.
Multumesc frumos pentru raspunsul dv și eu in situatia aceasta ce pot sa mai fac deja m-am căsătorit și mi-am schimbat numele? Asta înseamnă ca o sa rămân așa cu actele fără sa le pot schimba ?

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face o schimbare de nume pe cale administrativă. Va transmit un link, orientativ [ link extern ] / .
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport cetatean roman cu domiciliul in germania Tschiesche Tschiesche Buna ziua, doresc un raspuns legal la o intrebare concreta, determinata de o situatie concreta.Locuiesc in Germania din 2010, dar nu am renuntat la cartea de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie in strainatatea - a doua oara SimonaS-B SimonaS-B In anul 2011 m-am casatorit in Germania cu un cetatean german si mi-am schimbat numele in cel al sotului. Am urmat procedurile necesare si am obtinut de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)