avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul si presedintele blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul si presedintele blocului din cauza terasei blocului

Buna ziua, numele meu este Baston Melania
Locuiesc in sectorul 6 din Bucuresti, problema mea este urmatoarea:
-saptamana aceasta au venit administratora impreuna cu presedintele blocului pentru citirea apometrelor, numai ca eu am profitat de ocazie si le-am aratat care este situatia tavanului meu din casa plus teava de la bucatarie (teava de scurgere a blocului, pe care eu o am in casa fiind capat de coloana, deoarece locuiesc la ultimul etaj), tin sa va mentionez ca imi curge efectiv apa pe langa aceasta teava fara ca ea sa fie vreodata schimbata, desi poate ar trebuii din banii fondului de rulment sa se schimbe ( o sa va rog pe d-voastra sa-mi raspundeti, nu stiu exact care sunt obligatiile comitetului);
Administratora a inceput sa rada a spus ca nu va lua nici o masura in aceasta privinta, dar eu am vorbit cu vecinii de pe palier , cu totii avem probleme din acestea cu egrasia de pe tavan si datorita faptului ca terasa este veche, ne curge apa de pe terasa in perete si se face egrasie si pe perete si pe tavan.
Eu mi-am imbracat peretii pe interior si mai am doar putin probleme cu peretii, problema care ramane nerezolvata pentru mine si vecinii mei este tavanul, ne vom rezolva aceasta problema doar in cazul in care se va repara terasa blocului.
M-am gandit sa strang niste semnaturi din partea vecinilor si sa le trimit celor care fac parte din ,,conducerea,, blocului prin posta o adresa prin care sa cer scris acest lucru, vreau sa rezolv cat mai repede cu putinta aceasta problema, deoarece riscam sa ne imbolnavim de plamani.

Va rog frumos in limita timpului d-voastra sa-mi spuneti exact ce ar trebuii sa fac, care sunt pasii, cui trebuie sa ma adresez in prima instanta, deoarece sunt foarte hotarata sa rezolv aceasta problema atat eu cat si ceilalti vecini de pe palier, noi suferim cel mai tare la ultimul etaj dar am cunostinte ca si la etajele inferioare sunt astfel de probleme.

In speranta unui raspuns din partea d-voastra va multumesc anticipat.

Cu stima,

Baston Melania
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:11, 3 Februarie 2010
1-Teava nu se schimba din fondul de rulment.
Fondul de rulment este fond special legal prevazut si dispus pentru asigurarea fondurilor individuale acoperirii eventualelor obligatii de plata intretinere.eava in cauza se poate repara din fondul de reparatii.
2-Conform dispozitii in vigoare reprezentarea intereselor proprietarilor si intretinerea tuturor instalatiilor din condominium reprezinta obligatia si responsabilitatea presedintelui de asociatie care dispune administratorului masurile necesare mentinerii acestora in stare tehnica de functionare
3-Deoarece terasa blocului reprezinta parte comuna se impune sa depuneti solicitare oficiala la presedinte in vederea comunicarii starii acesteia Presedintele are obligatia legala sa desfasoare demersurile necesare ,prin persoanaautorizata care sa constate si care sa consemnez starea tehnica si masurile necesare care se impun.Reparatia terasei ca parte comuna reprezinta obligatia exclusiva a asociatiei de proprietari ,care prin adunarea generala trebuie sa dispuna masurile necesare bunei intretineri a constructiei si componentelor acesteia.
In situatia in care toti proprietarii de la ultimul nivel se confrunta cu situatii similare dvs ,puteti formula si semna o sesizare/solicitare in dublu exemplar care sa il depuneti oficial in atentia presedintelui de asociatie,care are autoritatea sa introduca ca si necesitate/urgenta pe ordinea de zi a adunarii generale,care de regula se convoaca si se intruneste in primul trimestru al anului.
Pentru a va cunoaste drepturile si obligatiile in cadrului imobilului,
parcurgeti atent L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 pe care le gasiti la sectiunea asociatii de proprietari -documente utile
Succes si reveniti daca mai aveti eventuale neclaritati
Atat terasa blocului cat si coloanele de scurgere a apei sunt comune. Intretinerea si reparatia acestora se face de catre firme autorizate prin intermediul asociatiei. Costurile reparatiilor se repartizeaza pe cota parte indiviza in functie de suprafata utila a apartamentelor.
Terasele se pot repara in sezonul cald dar e bine de sesizat la asociatie de acum, sa se constate, sa se faca demersurile pentru angajarea unei firme, sa se adune banii de la proprietari. Ia primavara avand banii, se poate face lucrarea intr-o saptamana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiune conducta comuna - administratora refuza repararea defectiunii marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna ziua, cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi. stau la bloc si ptr a2a oara in acest an s-a defectat conducta comuna de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Cine si cum raspunde juridic de inlocuirea unei tevi de apa (sparte) intr-un bloc de proprietari ? Maria Burs Maria Burs Buna dimineata ! De un an de zile am semnalat administratorului si presedintelui blocului spargerea unei tevi, care a umezit unul dintre peretii WC-ului de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)