avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna Ziua!Fratele meu a murit inaintea lui tata.Cand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna Ziua!Fratele meu a murit inaintea lui tata.Cand fratele ...

Buna Ziua!Mama a murit prima la 9 ani a murit si Fratele meu DUPA 1 AN a murit tata.Tata nu facuse taxa de succesiune dupa mama. Cand fratele meu a murit ,eu si fratele meu nu aveam nimic pe numele nostru.Acum eu vreau sa fac taxa de succesiune dupa parinti.Vreau sa stiu daca sotia fratelui meu are drept la mostenirea parintiilor mei..Fratele meu si sotia sa nu au avut copii si nici nu au infiiat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
mon1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:08, 14 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotia il mosteneste pe fratele dvs
Mostenirile se dezbat in ordinea deceselor.
Mama- mostenitori tata , dvs si fratele.
Fratele -mostenitori tata, sotia lui si dvs.
Tata- mostenitor numai dvs.
Pe scurt, din ce avea mama, va ajunge si la cumnata dvs.
Art. 972. Cota succesorala a sotului supravietuitor
(1) Cota sotului supravietuitor este de:
a) un sfert din mostenire, daca vine in concurs cu descendentii defunctului;
b) o treime din mostenire, daca vine in concurs atat cu ascendenti privilegiati, cat si cu colaterali privilegiati ai defunctului;
c) o jumatate din mostenire, daca vine in concurs fie numai cu ascendenti privilegiati, fie numai cu colaterali privilegiati ai defunctului;
d) trei sferturi din mostenire, daca vine in concurs fie cu ascendenti ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
gi-jane2, moderator
Tata avea cateva hectare de pamant si o casa cand s-a casatorit cu mama.In continuare pamantul si casa sunt doar pe numele lui tata.Aici cumntata are vreun drept sau doar la averea pe care avea mama acte?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În masa succesorala a mamei intre bunurile ei proprii și bunurile comune cu tata, daca nu exista, nu e nimic de mostenit după ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune catalinmail072007 catalinmail072007 Tata a decedat anul trecut. Daca eu dau in fata notarului o declaratie de renuntare la succesiune, cine beneficiaza de \"cota\" mea? Doar ceilalti doi frati ... (vezi toată discuția)
Cote succesiune bunuri proprii jenia60 jenia60 Varul meu a decedat, iar toate bunurile detinute erau primite prin mostenire de la parintii sai. Nu avea copii. Ce cote vom avea la succesiune eu si sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cote succesiune Mitika56 Mitika56 Tata-l meu, recasatorit cumpara apartamentul in care locuieste cu noua sotie, sotia dobandeste prin mosterie un apartament de la parintii sai. Sotia moare (nu ... (vezi toată discuția)