avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tăierea sporului de doctorat echivalat cu gr I
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tăierea sporului de doctorat echivalat cu gr I

Buna ziua,

Am doctorat echivalat cu gr I din 2012. Pana acum am primit si spor de doctorat si salariu corespunzator gradului I. Incepand din aceasta luna, martie 2024, nu mai primesc sporul de doctorat. Mentionez ca colegii din scoală care au si gr I si dupa grad si-au dat doctoratul, continua sa primeasca sporul de doctorat, spre deosebire de mine care mi-am echivalat doctoratul. Nici pentru ei, nici pentru mine nu s-a modificat fisa postului si nu ni s-au adaugat sarcini cuantificabile in functie de care sa ni se acorde sporul de doctorat. Nu ni s-a motivat in niciun fel aceasta diferenta de plata. Exista vreo baza legala? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 16 Martie 2024
...da, vad acum. Si deciziile ICCJ nu mai pot fi niciunde atacate? Adica ei pot sa emită hotărari care presupun aplicarea retroactiva a unei legi? Intreb...chiar nu înțeleg...stiam ceva de principiul neretroactivității, are excepții oare? Multumesc pentru raspunsurile date, e bine si daca imi clarifica problema, chiar daca nu vad o rezolvare. Multumesc.
DEciziile ICCJ nu mai pot fi atacate .. da , exista art.15 alin.2 din Constitutie - Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat Mariiord Mariiord Buna seara! Am echivalat doctoratul cu gradul I in Aprilie 2011. Sunt afectată de noua lege? Trebuie sa renunț la gradul didactic pentru a păstra sporul de ... (vezi toată discuția)
Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)
Doctorat - echivalare și spor Valentin Ionescu Valentin Ionescu Dacă doctoratul este echivalat cu gradul I se mai plătește și sporul? (vezi toată discuția)