avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Vă rog foarte mult să mă ajuțați cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Vă rog foarte mult să mă ajuțați cu următoarea ...

Bună ziua!
Vă rog foarte mult să mă ajuțați cu următoarea problemă:
a) care este perioada în care s-a acordat al 13-lea salar în învățământul preuniv. și temeiul legal?
b) Pentru ce perioadă s-a acordat premiul anula de 2 % din fondul de salarii al unității și temeiul legal în baza căruia se acorda?
Am mare nevoie de aceste clarificări deoarece , deja sunt persoane, care s-au pensionat și vin cu cereri prin care solicită adeverință , model anexa 6 din legea 330/2023, deși din ce îmi amintesc eu pentru aceste premii (2%, al 13-lea, PCO) nu s-a reținut contribuția datorată la bugetul asigurărilor sociale de stat.
Cu deosebită considerație!
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ileana popa , utilizator 13:43, 14 Martie 2024
Potrivit art. 14 alin. 1 din HG nr. 281/1993, “Pentru activitatea desfăşurată, personalul din unităţile bugetare beneficiază, după caz, la sfârşitul anului calendaristic, anului şcolar, stagiunii etc., de un premiu anual de până la un salariu mediu lunar de bază realizat în anul pentru care se face plata”.

Art. 1 a fost abrogat de pct. 2 al alin. (1) al art. 48, Cap. VI din Legea- cadru nr. 330 din 5 noiembrie 2009, publicată în M.Of. nr. 762 din 9 noiembrie 2009.

Incepand cu 2010, nu se mai acorda asa ceva.
Bună ziua!
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu Ionescu15 Ionescu15 De cand a inceput sa se acorde al 13-lea salariu in invatamant si conform carei legi? (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu pentru bugetari gabi1 gabi1 Buna ziua, Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea: un bugetar care a beneficiat de concediu platit pentru studii in anul 2008, ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu alisil alisil In cazul in care ma aflu in concediu de sarcina si lauzie beneficiez de al 13-lea salariu?Mentionez ca lucrez in invatamant. (vezi toată discuția)