avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... acuzatie de furt din supermarket
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

acuzatie de furt din supermarket

am patit una buna. ma aflam la casierie in supermarket unde tocmai am platit produsele. in momentul in care am pus portofelul in poseta a venit la mine agentul de paza si tot in acea clipa am scos o pungulita( de langa poseta!) era un sutien de 12 ron pe care nu l-am platit , l-am intins spre casiera sa-l platesc, nu am fost lasata pe motiv ca cosul era dincolo de senzor, deci in afara casei de marcaj. continuarea a sunat asa "veniti cu mine la biroul sefului, produsul trebuia sa-l platiti inainte de a trece de senzor si nu sa-l scoateti acum in fata mea", a venit politia,am platit produsul,am dat declaratia, nu am nici un antecedent. Ce mi se va intampla?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 3 Februarie 2010
Este vorba despre o infractiune de furt calificat prev.de art.208-209 lit.d c.pen.,in acceptiunea celor care v-au surprins neachitand bunul.
Din punct de vedere legal,fiind vorba despre prima fapta,despre valoarea redusa a prejudiciului cauzat,care a fost acoperit prin restituire vi se va aplica o amenda administrativa de catre procuror conf.art.18/1 c/pen.
Aceasta amenda nu este trecuta in cazierul judiciar.

intrebare:
Celalalte bunuri le-ati platit si la cat timp dupa achitarea lor au venit cei care v-au acuzat de furt ?
Este destul de greu de spus ce a fost dar nici nevinovata nu ati fi.
Daca o tineti tare asa s-ar putea sa nu va fie bine.
Daca sunteti vinovata mai bine recunoasteti.
Incercati sa consultati un avocat care sa inteleaga tot ce s-a intamplat.Trebuie sa ii povesti cum s-a intamplat si sa va puna intrabari.
Insa exista si camerele de supraveghere.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru promtitudine, celelalte produse le-am platit integral. eram cu cosul inca lipit de casierie cand am pus portofelul in poseta, am descoperit punguta cu sutienul, agentul de paza fiind langa casierie,langa mine. agentul de paza se afla dinainte de incident la vreo 2 m de casa, chiar se uita la mine in timp ce puneam produsele in plase si le plateam,dar nu mi-am pus intrebarea de ce?
Ulterior am aflat ca el fusese instiintat de cei de la camerele video, care au observat punguta in marginea cosului, langa poseta.Niciodata nu am avut intentia sa fur vreun produs, dar neintentia nu o pot dovedi,camera arata faptul in sine!
Cu tot respectul stimata doamna,dar eu tot nu inteleg cum a ajuns la dvs.,mai ales daca afirmati ca nu aveati intentia sa sustrageti si cum ,dupa ce in orealabil ati fost "remarcata" pe monitoare,agentul de paza a venit totusi la dvs.
Daca spuneti ca nu v-ati dat seama,este mai grav,deoarece cleptomania are alte semnificatii
Pentru cleptomanie se raspunde penal.
Trebuie facut tratament dar este foarte greu de vindecat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept in supermarket Empeg Empeg Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra pentru ca am mare nevoie de sfaturile unui expert. Intr-o dimineata am mers la[ editat ]cu un prieten sa cumpar niste ... (vezi toată discuția)
Martor indirect la furt din supermaket. aveau dreptul agenții de pază să mă controleze și pe mine, doar pentru că aveam cumpărăturile în același coș cu persoana care a sustras un parfum? violetabraila violetabraila Buna ziua. Va rog sa ma sprijiniti cu o informatie. Aseara am fost la cumparaturi intr-un magazin Kaufland cu o cunostinta, insotitite de catre copiii nostri. ... (vezi toată discuția)