avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces ...

Bună ziua.Cazul nostru:Divorț cu minor (6 ani),înaintat proces pt divorț cu stabilirea domiciliului minorului si custodie exclusiva la tata,ordonanță președențiala pt stabilirea domiciului minorului la tata în România. Dar tatăl lucrează și locuiește în Anglia și dorește sa locuiască cu minorul în Anglia,deoarece acolo are servici,iar minorul s-a născut,a crescut și a urmat grădiniță acolo.Acum,mama minorului s-a hotărât sa meargă la notar sa divorțeze de comun acord ,domiciulul copilului sa fie la tata , și sa semneze procura de călătorie a copilului.Dar vrea sa retragem acțiunile judecătorești. Întrebarea mea este urmatoarea:Dacă înaintăm la notar procedura de divorț ,custodia comuna cu domiciulul minorului la tata în România( la adresa din buletin) și mama da procura de călătorie tatălui, tatăl poate pleca cu copilul în Anglia?Sau cum trebuie sa procedam mai departe?Mai trebuie sa continuam cu ordonanță președențiala pt stabilirea domiciliului minorului ?Nu știm cum sa procedam în cazul asta.Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:55, 18 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai și dacă locuiește în Anglia, de ce s-a cerut stabilirea locuintei la tata în România? Ori va judecati cum trebuie de la început, ori nu.
Puteti sa divortati la notar amiabil ca e la fel.
Si apoi, da, va poate da acordul pt călătorie.
Corect e sa se stabilească locuinta copilului în Anglia la tata și nu mai aveti nevoie de acord.
Puțin probabil sa se aprobe ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de doar un parinte iar daca divortati la notar, clar ca veti exercita autoritatea parinteasca în comun


Degeaba stabiliti locuinta in Romania ca nu va putea pleca. Degaeba dati procura daca nu e de stabilire domiciliu copil.

Degeaba actionati in instanta romana ca nu este competenta atata timp cat copilul e in Anglia si clar vor rezulta aceste aspecte din actele dosarului (ancheta sociala).

La notar la fel nu se poate merege pana nu retrgeti toate actiunile de pe rolul instantelor.

Ati facut acolo o varza si este indicat sa consultati un avocat si sa decideti apoi ce e mai bune de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Călătorie în afara țării Anonima90 Anonima90 Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta... Am fost căsătorită si in urma divorțului un copil mi-a fost încredințat mie si unul tatălui. ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva yoyo1234 yoyo1234 Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de ... (vezi toată discuția)