avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua
Sotul meu a mai fost casatorit odata.Parintii lui au vandut 2 apartamente si si-au cumparat o casa unde s-au mutat impreuna-el cu sotia si parintii lui-care au facut gresala sa puna casa pe numele sotului si a sotiei lui, el fiind singurul lor copil.Sotia lui nu a prea lucrat, la un moment dat a plecat cu un alt barbat in strainatate,iar sotul meu s-a pomenit cu citatie iar apoi cu sentinta de divort,in care ea mentioneaza ca a locuit la parintii lui si nu a cerut partaj.Acuma sotul meu vrea sa faca partajul.Daca dovedeste ca ea nu a contribuit cu nimic la acea casa,are sanse sa nu o imparta cu ea?Practic, casa e munca de o viata a parintilor lui.Mentionez ca nu au avut copii. Noi in prezent avem un copil de 3 ani. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:23, 3 Februarie 2010
buna ziua!
da, poate sa ceara ca instanta de judecata sa constate ca dansul a avut o contributie mai mare la dobandirea cotei de bun comun.
dovada se va face cu martori, inscrisuri, interogatoriu.
dansul poate solicita sa i se atribuie imobilul in natura , cu obligatia despagubirii fostei sale sotii .
s-ar putea face de exemplu si o tranzactie, daca fosta sotie doreste acest lucru si nu o mai intereseaza imobilul in cauza.
reclamantul va trebui sa faca dovada ca a avut o contributie superioara la dobandirea imobilului .
in procesul de partaj sunt admise orice fel de probe, inclusiv proba testimoniala, prezumtii, inscrisuri, expertiza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de partaj ariadna661 ariadna661 Buna ziua. Va scriu in speranta ca ma puteti lamuri asupra unor aspecte legate de partaj. Parintii mei au divortat acum un an dar nu s-a facut inca ... (vezi toată discuția)
Partaj NYNYSOR NYNYSOR daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)