Buna ziua
Sotul meu a mai fost casatorit odata.Parintii lui au vandut 2 apartamente si si-au cumparat o casa unde s-au mutat impreuna-el cu sotia si parintii lui-care au facut gresala sa puna casa pe numele sotului si a sotiei lui, el fiind singurul lor copil.Sotia lui nu a prea lucrat, la un moment dat a plecat cu un alt barbat in strainatate,iar sotul meu s-a pomenit cu citatie iar apoi cu sentinta de divort,in care ea mentioneaza ca a locuit la parintii lui si nu a cerut partaj.Acuma sotul meu vrea sa faca partajul.Daca dovedeste ca ea nu a contribuit cu nimic la acea casa,are sanse sa nu o imparta cu ea?Practic, casa e munca de o viata a parintilor lui.Mentionez ca nu au avut copii. Noi in prezent avem un copil de 3 ani. Va multumesc
buna ziua!
da, poate sa ceara ca instanta de judecata sa constate ca dansul a avut o contributie mai mare la dobandirea cotei de bun comun.
dovada se va face cu martori, inscrisuri, interogatoriu.
dansul poate solicita sa i se atribuie imobilul in natura , cu obligatia despagubirii fostei sale sotii .
s-ar putea face de exemplu si o tranzactie, daca fosta sotie doreste acest lucru si nu o mai intereseaza imobilul in cauza.
reclamantul va trebui sa faca dovada ca a avut o contributie superioara la dobandirea imobilului .
in procesul de partaj sunt admise orice fel de probe, inclusiv proba testimoniala, prezumtii, inscrisuri, expertiza .
Partaj
NYNYSOR
daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)