avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sterilizare si cipare obligatorie catel mic de curte ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sterilizare si cipare obligatorie catel mic de curte care nu iese pe strada.

Sterilizare si cipare catel de curte care nu iese pe strada.
Buna ziua,
Am primit de la politia locala sector 5 o instiintatre ca sa ma prezint in termen de 10 la Politia animalelor cu dovada ca am sterilizat si microcipat( cf Oug 155/2001 art 8.4,, art 13)catelusa mea de 7 ani de talie foarte mica, care nu iese din curte. Catelusa nu a fost sterilizata si nici microcipata, nu a facut pui niciodata si nici nu cred ca mai poate face, iar eu nu intentionez ca sa faca. Catelul nu paraseste niciodata curtea. Prin urmare nu as dori sa aplic niciuna din procedurile medicale mentionate. Ce sanse legale am ca sa nu fiu amendat (amenda de la 500-1500 lei cf lg 61/1991 art 3 al 1 c)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 12:36, 20 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
toate sansele.
sa o microcipati nu e mare lucru si nici nu costa mult, o inregistrati in recs, e bine ca daca scapa si o gaseste cineva, o recuperati usor.
In ce priveste sterilizarea, discutati cu medicul, daca prezinta riscuri, va da o hartie la mana, daca nu... sunt campanii in care o sterilizati gratuit.
Da. Am programat-o la sterilizare si cip-are. Asta e. Ms pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt in cazul unui caine luat de pe strada mihaela999 mihaela999 Buna ziua ! Eu, sotul si o prietena am fost acuzati de furtul unui caniche. In urma cu aproape o saptamana l-am luat de pe strada, l-am dus la veterinar si s-a ... (vezi toată discuția)
Am o cățelușa de 7 ani și este de rasa pincher pitic sunt ... Dragu Luiza Dragu Luiza Am o cățelușa de 7 ani și este de rasa pincher pitic sunt obligată de Poliția animalelor deoarece am fost reclamată de o nepoată care sta cu mine că ... (vezi toată discuția)
Buna - probleme in italia din cauza cainelui Alinacosmina30 Alinacosmina30 Am un catel nu e agresiva e jucausa adora copiii,ieri eram intr-o curte cu ea si o alta catelusa se jucau,alergau sau adunat mai multi copio si sau jucat cu ... (vezi toată discuția)