avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Virare de la PFI catre pilonul II
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Virare de la PFI catre pilonul II

Bună ziua. Dacă am înființat un PFI , statul mai virează către pilonul II o parte din contribuția mea?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:57, 22 Martie 2024
Persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente, obligate sa se asigure si sa contribuie la sistemul public de pensii conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, coroborate cu prevederile Codului fiscal in vigoare referitoare la obligatia de plata a contributiei de asigurari sociale (CAS), sunt eligibile pentru Pilonul II de pensii sub conditiile impuse de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, respectiv:

daca au varsta < 35 ani vor trebui sa semneze un act de aderare sau vor fi repartizati automat si aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), sub rezerva platii CAS datorate conform Codului fiscal;
iar daca au intre 35-45 ani pot adera voluntar la un fond de pensii Pilon II, exclusiv prin semnarea unui act de aderare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat ... carmenbucur carmenbucur Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat de pensii pilon 2 ? (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)