avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa ii dau cuiva 3000 de euro cu dobanda

un prieten mia zis ca are pe cineva care are nevoie de 3.000 de euro pentru 6 luni..iam zis ca ii dau dar sa imi dea 200 de euro pe luna dobanda:..omu a fost de acord..cum pot sa fac ca sa fiu sigur ca iau bani??acte la notar?garantie nu am ce sa ii iau..are un faras de dacie...cu actele la notar sunt 100% sigur ca daca nu imi da bani ii recuperez prin judecata?mentionez ca nu am mai dat bani pana acuma!
Buna ziua!
Vad ca sunteti informat cat de cat, cel mai bine este sa mergeti amandoi la notar, eventual si cu unul sau doi martori si sa intocmiti un act oficial in fata notarului, in cadrul caruia dvs va luati angajamentul sa-i imprumutati suma de 3000 euro pe o perioada determinata ( 6 luni) cu conditia ca dobanda aferenta pe luna sa fie de 200 euro, in timp ce dansul isi ia angajamentul de a imprumuta cei 3000 de euro de la dvs, cu conditia de a va returna 1200euro in plus ( dobanda aferenta pe 6 luni) fata de suma imprumutata.
Este cel mai sigur pt dvs, astfel aveti certitudinea ca va recuperati in instanta banii imprumutati .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters67773, utilizator
Incheierea contractului de imprumut la notar va da siguranta ca aveti temei legal sa va recuperati banii.
In cazul in care nu va plateste la scadenta, se va incepe procedura silita.
Dar, daca spuneti ca nu are nimic, decat o Dacie amarata, ce o sa ii executati silit? Praful de pe toba.
Ganditi-va bine si daca are de unde sa va dea banii, ca riscati sa aveti acte in regula si sa nu aveti de unde recupera.
pai are salariu 700 ron pe luna..am vorbit cu el si imi mai da garantie 63 gr de aur..dar el daca nu are sa imi dea cei 3000 de euro peste 6 luni eu pot sa prelungesc contractu sau cum se face?cunosc persoane care platesc de 4 ani cate 200 de euro pe luna ca au luat 4000 de euro de la camatari..pur si simplu nu poate sa stranga 4000 de euro sa le dea toti bani...deci in cazul meu..ala poate sa imi plateasca mie 200 de euro in fiecare luna pana cand are toti bani sa mi dea?de ex:daca el strange 3000 de euro peste 9 luni sa imi dea cei 3000 de euro si dobanda pe 9 luni..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut fără acte am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. ... IoanaIoana038 IoanaIoana038 Împrumut fără acte Am împrumutat 12000 de euro de la un vecin. I am restituit 9000 de euro însă de ceva vreme nu mai am posibilitatea de a pune bani ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)