avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZAREA UNEI CLADIRI CONCESIONATE !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZAREA UNEI CLADIRI CONCESIONATE !!!

As dori sa aflu daca pot cumpara un spatiu concesionat de la primarie pe 20 de ani si pentru care mai am 14 ani de concesiune.
Exista temei legal pentru intocmirea unei cereri de cumparare pe care sa o adresez consiliului local de la care am concesionat spatiul ?
Pot fi refuzat in baza unei legi ?
Ce ar trebui sa specific in respectiva cerere pentru a avea mai multe sanse de reusita , desigur, daca exista temei legal pentru cumparare :)
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: floryan , utilizator 19:51, 4 Februarie 2010
Nu puteti cumpara terenul concesionat.

Pentgru a putea cumpara trebuie ca autoritatea respectiva sa scoata la vanzare acel teren, moment in care dumneavoastra puteti invoca un drept de preeemptiune la vanzare.
Probabil nu am fost prea explicit , este vorba de o cladire. Cladirea o pot cumpara ? Inteleg ca terenul pe care este amplasata nu il pot cumpara dar cladirea , contructia concesionata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune si chirie - posibile probleme adriandediu adriandediu Un SRL are in concesiune de la primarie o suprafata de teren intravilan pe care este construita o cladire, aflata in regim de inchiriere pe o perioada lunga de ... (vezi toată discuția)
Consiliul local poate fi obligat sa concesioneze un teren mihaela_982 mihaela_982 \"x\" cumpără un inceput de construcţie( niste stîlpi), si in contractul de v-c scrie ca terenul de sub constructii se află în proprietatea consiliului ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)