avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie cu reducerea varstei standard de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie cu reducerea varstei standard de pensionare Doresc sa ...

Pensie cu reducerea varstei standard de pensionare

Doresc sa ma pensionez la 54 ani după 35 ani de cotizare în grupa 1 de munca . Doresc sa știu dacă în termen de 30 zile pot renunță la pensie sau mi se desface cim în 5 zile de la comunicare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 24 Martie 2024
1. Decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului, în termen de 30 de zile de la comunicare.

2. C.i.m. va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca in caz de pensionare VERONICA56 VERONICA56 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema;am cerut de la serviciu o adeverinta pt pensionare pt limita de varsta,si acolo scrie ca mi-a desfacut contractul cu data ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. - pensionare limita de varsta fagaras1955 fagaras1955 In cazul pensionarii la limita de varsta (reducere datorita grupei 1 de munca) ,angajatorul poate intrerupe contractul de munca? (vezi toată discuția)
Decizie medicala simona38 simona38 BUNA ZIUA. un angajat a adus o decizie medicala asupra capacitatii de munca din care reiese ca si-a pierdut in totalitate capacitatea de munca. cum se desface ... (vezi toată discuția)