avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de drept si sa ...

Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de drept si sa am o cariera in viitor?Din cate am auzit daca nu o sa mai am probleme peste 3 ani de buna purtare nu imi va aparea in cazier si as dori sa stiu ce pot face in continuare,daca mai pot profesa ca avocat,judecator,profesor universitar etc.
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 05:58, 28 Martie 2024
Bună dimineața! Răspunsul depinde de prea multe necunoscute. În primul rand depinde de soluția în dosar ( clasare , RUP, rechizitoriu). În cazul primelor soluții nu ar trebui sa fie nicio problema. La a 3-a trebuie văzută hotărârea definitivă a instantei. Dacă va fi o condamnare, chiar și după reabilitare, nu sunt șanse pentru funcții de magistrat din cauza neîndeplinirii condiției de bună reputație.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
adrian@13, utilizator
Nici in cazul unei reabilitari de drept nu pot profesa ca si avocat sau notar?Momentan nu s-a solutionat dosarul.Urmeaza sa fiu chemata la politie.
În ce an sunteți la Facultatea de Drept? E posibil să mai apară multe modificări legislative până terminați dumneavoastră. Pentru ce faptă este constituit dosarul ? Am văzut că este în fază de UP. În locul dumneavoastră m-as concentra la acest moment pe soluționarea lui și apoi as vedea ce e de făcut pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
adrian@13, utilizator


Sunt in anul 1,iar dosarul fiind intocmit acum cateva zile mai dureaza pana la solutionare.Mentionez ca am savarsit infractiunea de furt in forma simpla.
Dacă prejudiciul nu este mare, aveți șanse mari la RUP și asta ar fi cea mai bună soluție. Poate fi și clasare dacă nu sunt probe. Nu uitați că adevărul juridic este cel stabilit pe bază de probe legal administrate. Care este cea mai bună modalitate de abordare a dosarului, v-o poate spune doar un avocat care studiază toate probele. Dacă veți recunoaște fapta sau nu, depinde de actele din dosar. Dacă există probe și prejudiciul nu e mare, vedeți condițiile de renunțare la urmărirea penală și încercați sa faceți dovada aplicării a câtor mai multe criterii.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
adrian@13, utilizator

Alte discuții în legătură

Posibibilitate dosar penal RandomescuA RandomescuA In data de 16 decembrie am intrat intr- un magazin de haine unde erau reduceri. Am probat multe haine la cabina, pana am obosit si am iesit cautand un alt ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor !!!!! energie energie am nevoie de ajutorul vostru ....ma numesc ana si nu stiu ce sa fac. asta e povestea mea. cand aveam 17 ani adica in oct anul trecut am comis o infractiune ... (vezi toată discuția)
Am sustras din magazinul kaufland , produse in valoare de 270 ... ElenaConstantinqwety ElenaConstantinqwety Am sustras din magazinul Kaufland , produse in valoare de 270 lei , le am băgat in ghiozdan îndreptându ma spre casele self service unde am plătit un ... (vezi toată discuția)