avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de drept si sa ...

Daca am dosar penal mai pot continua facultatea de drept si sa am o cariera in viitor?Din cate am auzit daca nu o sa mai am probleme peste 3 ani de buna purtare nu imi va aparea in cazier si as dori sa stiu ce pot face in continuare,daca mai pot profesa ca avocat,judecator,profesor universitar etc.
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 05:58, 28 Martie 2024
Deci in cazul RUP as avea o sansa sa scap fara sa imi fie patat cazierul si sa pot continua facultatea si sa profesez mai tarziu?Din cate am auzit solutionarea unui dosar penal poate dura pana la 3 ani si nu as dori sa am probleme la terminarea facultatii.E posibil sa raman in evidenta politiei atata timp cat nu imi va fi intocmit un dosar penal care sa imi puna o piedica ulterior in inscrierea examenului pentru barou?
Bună dimineața! Nu cunosc contextul ca sa pot spune dacă exista dosar penal înregistrat sau nu. Din ceea ce ati scris, înțeleg că vă așteptați să fiți chemată de către organele de cercetare penală pentru declarații. Cat de întemeiată sau nu este concluzia dumneavoastră rămâne de văzut. Dacă ați furat ceva dintr-un magazin și a fost chemată poliția, s-a întocmit un proces-verbal, atunci în mod sigur veți fi chemată și există deja un dosar penal pe numele dumneavoastră. Soluția finală depinde de mai mulți factori și este prematur de făcut supoziții. Soluția de RUP confirmată de instanță nu va apărea la cazier pentru că nu este o condamnare. Nu știu dacă la anumite profesii trebuie sau nu sa completați o declarație pe proprie răspundere în care sa menționați dacă ați fost cercetată în dosare penale . Completarea necorespunzătoare a declarației constituie infracțiunea de fals în declarații. Condițiile de acces în unele funcții sau unele profesii le găsiți în legile care guvernează acel domeniu. Poate unii domni avocați de pe site vor fi amabili să vă răspundă mai amănunțit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibibilitate dosar penal RandomescuA RandomescuA In data de 16 decembrie am intrat intr- un magazin de haine unde erau reduceri. Am probat multe haine la cabina, pana am obosit si am iesit cautand un alt ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor !!!!! energie energie am nevoie de ajutorul vostru ....ma numesc ana si nu stiu ce sa fac. asta e povestea mea. cand aveam 17 ani adica in oct anul trecut am comis o infractiune ... (vezi toată discuția)
Am sustras din magazinul kaufland , produse in valoare de 270 ... ElenaConstantinqwety ElenaConstantinqwety Am sustras din magazinul Kaufland , produse in valoare de 270 lei , le am băgat in ghiozdan îndreptându ma spre casele self service unde am plătit un ... (vezi toată discuția)