avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Venituri pentru care am platit asigurari dar nu sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Venituri pentru care am platit asigurari dar nu sunt trecute in cartea de munca, deci nu se iau in calcul la pensionare

Multumesc pentru raspunsul anterior, insa mai doresc o lamurire. De-a lungul ultimilor ani, personalul de specialitate din sistemul in care lucrez, am avut mai multe litigii cu ministerul nostru si Ministerul finantelor, in urma carora am castigat drepturile salariale revendicate , astfel ca acestea ni s-au acordat conform hotararilor judecatoresti definitive. Ni s-au facut toate retinerile din sumele primite, insa aceste venituri nu se regasesc in cartea de munca, la rubricile de venituri.Este vorba de unele indexari, prime de vacanta si sporuri de risc.. etc. Sunt sume importante, deci condiser ca trebuie avute in vedere la calcul pensiei. In cartea de munca nu este rubrica pentru astfel de consemnari. Este necesara o adeverinta separata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 3 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Da , intr-adevar, veniturile respective, nu s-au consemnat in cartea de munca deoarece le-am castigat ulterior, prin sentinte judecatoresti, iar dupa executarea hotararilor s-au intocmit state de plata separate (niste tabele cu toate retinerile catre stat) pentru care am semnat.
Pentru a primi adeverinta cu aceste drepturi salariale restante si incasate de noi, , probabil trebuie sa depunem la departamentul Carti de munca, copiile sentintelor judecatoresti respective, din moment ce serviciul de contabilitate / salarii , nu au comunicat aceste plati la departamentul Carti de munca ..... pentru a fi consemnate.
1. Pentru continuitate in raspunsuri si pentru usurinta muncii noastre nu trebuia sa deschideti alt topic ci trebuia sa scrieti in cel deschis initial de dvs.
2. Nu e neaparat obligatoriu ca acele sporuri sa fie trecute in carnetul de munca. Verificati la contabilitatea firmai daca acele sume au fost trecute pe declaratiile lunare pe care angajatorul le face catre Pensii, Sanatate si Somaj. Daca au fost trecute inseamna ca sunt evidentiate si la Casa de Pensii.
3. Mai important este daca s-a virat, pentru aceste sume, contributia legala pentru fondul de pensii. Tot contabilitatea firmei va spune.
4. Puteti merge la Casa de Pensii sa cereti o adeverinta cu stagiul de cotizare (contra cost - 15 lei) si in aceasta veti vedea, in lunile respective, daca au fost comunicate si virate acele sume si contributia la fondul de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)
Buletin calcul pensie dariad dariad Am primit buletinul de calcul al pensiei si am niste nelamuriri. Din acesta nu rezulta clar daca mi-au fost incluse in calcul toate sporurile si sumele ... (vezi toată discuția)