avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua locuiesc în Italia și am 2 copii minori. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua locuiesc în Italia și am 2 copii minori. După mulți ...

Bună ziua locuiesc în Italia și am 2 copii minori. După mulți ani de muncă am reușit împreună cu soția să ne cumpărăm un apartament proprietate personala. Acum soția a cerut divorțul și sunt obligat să părăsesc casa și trebuie să plătesc 500 EUR întreținere pentru copii.. Datorită faptului că economiile s-au folosit la cumpărarea apartamentului mă văd obligat să mă întorc în România. În Italia nu mai pot să rămân deoarece chiria costă foarte mult plus cei 500 EUR pentru copii eu nu mai am bani să mănânc. În România aș locui la părinții mei și normal voi munci pentru plata întreținerii copiilor. Problema este că în România salariile sunt mult mai mici ca în Italia și dacă aș plăti cei 500 EUR pentru copii iar nu ar mai ajunge banii să trăiesc chiar dacă locuiesc la părinți. Întrebarea mea este se poate modifica o hotărâre judecătorească din Italia în care sunt obligaț să plătesc 500 EUR pentru copii la adevăratele condiții de salarizare la care voi fi în România. Dacă este posibil vă rog să-mi explicați cum ar trebui să procedez pentru că mai am puțin timp și trebuie să părăsesc casa conjugala. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 22:03, 25 Martie 2024
cand va va scadea venitul, va adresati instantei cu cerere si cu dovada a cat castigati, cereti diminuarea pensiei. Actiunea se depune in Italia.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
gi-jane2, moderator
Eh, da' ce-o sa faceti daca gasiti in Romania un loc de munca care plateste dublu? Orice-i posibil.

Obligatia a fost stabilita in suma fixa. Nu vi se va admite modificare in sensul reducerii... asteptati cel putin un an, documentati situatia, mai cautati un loc de munca part time, macar incercati cateva luni. Altfel, nu este decat o situatie in care debitorul, dupa pronuntarea instantei, a renuntat voluntar la locul de munca, situatia schimbarii circumstantelor financiare nu este involuntara.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale parasirii domiciliului conjugal doru anghel doru anghel As vrea sa stiu daca in cazul parasirii domiciliului conjugal ( inainte de procesul de divort /partaj) se poate decadea din drepturile asupra locuintei ... (vezi toată discuția)
Divort ..un copil de 6 ani ... aiulian aiulian Buna ziua... Eu si sotia mea suntem in pragul divortului .am tot incercat sa tragem de relatia asta datorita copilului ... ea spune ca ... (vezi toată discuția)