avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Primarul îmi poate rezilia contractul de închiriere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Primarul îmi poate rezilia contractul de închiriere a unui ...

Primarul îmi poate rezilia contractul de închiriere a unui apartament din blocul primăriei fără știrea consiliului local? Deja am emise două adrese să eliberez apartamentul dar in ședințe nu s-a discutat,nu s-a votat
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:52, 28 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, un contract poate fi reziliat doar prin vointa uneia dintre parti daca exista o astfel de clauza stipulata in el, sau daca exista alte motive de reziliere unilaterala cum sunt neplata chiriei. Asadar, daca aveti un contract valabil incheiat care nu a ajuns inca la termen, ati platit chiria la zi si nu aveti alte probleme, nici consiliul local, nici primarul nu va pot rezilia unilateral contractul decat daca asa s-a stabilit la incheierea lui. Daca nu ati platit chiria si/sau aveti alte probleme care sa produca incetarea contractului, primarul, ca reprezentant legal al comunei/orasului/municipiului nu are nevoie de aprobarea consiliului local pentru rezilierea contractului si evacuarea d-voastra.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)