avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua, Rog ,dacă se poate cum pot sa procedez la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua, Rog ,dacă se poate cum pot sa procedez la intabulare ...

Bună ziua,

Rog ,dacă se poate cum pot sa procedez la intabulare dubla.S-a făcut prima intabulare, când am construit o casa noua,toată documentația aprobata de primărie, iar în anul 2023 primăria a efectuat o noua intabulare care este diferita de cea inițială. Tot lotul de folosință este deplasat cu 3 metri fără a avea semnăturile și eu sa fiu anunțat.
Săptămâna trecut am cerut un extras de carte funciara pentru a face acte pe noua locuință băiatului.Aici surpriza ,schiță este diferita,lotul meu fiind deplasat cum am menționa cu 3 metri peste proprietatea vecinului
Gardul care separa proprietățile a fost construit în anul 2001. Menționez ca eu am cumpărat proprietate in anul 2001 cu contract vânzare cumpărare.Partea care este acuma cu problem se învecinează cu școala locala. Când am cumpărat proprietatea,și acuma exista limitarea proprietății dintre terenul meu și școala. Acuma după extrasul de la cartea funciara eu trebuie sa mut proprietatea cu acei 3 metri și în cazul acesta trebuie sa daram locuință pentru ca nu mai corespunde condițiile care au fost impuse de primărie când am primit avizul de construcție adică 3 m de la limita proprietăților.Am întrebat la primărie și am primit următorul raspuns:
Prima intabulare nu este corecta și ca trebuie sa respect a doua intabulare din 2022.
Când s-a efectuat a doua intabulare nu am fost informat de primărie, și ca am prea mult pământ,iar dacă nu îmi convine sa dau în judecata. Toate demersurile mele sunt în vag,la primărie nu primesc nici un rpuns,la OCPI Piatra Neamț îmi da respingere la toate documentele mele pentru intabularea casei fiului meu,fără nici o explicație.Am primit doar verbal este treaba primăriei
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:19, 29 Martie 2024
Primăria a făcut de capul ei măsurători cadastrale în intravilan? Și pe banii ei? Ciudat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru / intabulare teren / drum acces helgapopa helgapopa In 2004 am cumparat un teren de 500 mp net, rezultat dintr-o lotizare-dezmembrare. In acelasi contract de vanzare-cumparare era inclusa si cota-parte din ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vartopeanu vartopeanu Buna seara,am si eu o mica problema: In 2006 am achizitionat un teren in judetul sibiu intr-o zona de pensiuni.Am construit pe acest teren o casa fara sa am ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba ... (vezi toată discuția)