Am si eu nevoie de un ajutor avizat legat de subiectul de mai sus, va rog frumos, daca se poate.
1) Solutia pentru neprimirea unor raspunsuri in termen rezonabil (mai mult de 6luni) din partea unor societati bancare , la cererea de comunicare a numerelor de conturi si depozite bancare care au apartinut tatalui meu decedat, este in exclusivitate, actionarea in justitie a acestora?
2) Cum procedez in situatia in care descopar depozite bancare care au apartinut tatalui meu, dar nu au fost introduse de catre sotia sa in masa succesorala,la momantul partajarii pe cale judecatoreasca?
Multumesc frumos!
buna ziua!
ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui dvs in calitate de descendet si sotia tatalui dvs.
dvs suspectati ca in masa succesorala a tatalui ar mai intra si niste sume de bani aflate prin conturi.
puteti face adresa la banca, adresa insotita de copie de pe hotararea jud sa vi se comunice daca defunctul x a avut conturi deschise la banca respectiva.
ulterior va puteti partaja si cu privire la aceste sume de bani.
Nu cred ca aveti vreo sansa in instanta pt neprimirea raspunsului de la banca in termen mai scurt. Au si ei regulamente de ordine interioara sau cine stie ce proceduri...pe care sigur le vor invoca.
Certificatul de mostenitor/hotararea jud. care tine loc de certif. se poate suplimenta, fara probleme.