avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Bursa de Marfuri
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Bursa de Marfuri

Buna ziua,
Sa va prezint urmatoarea speta :
O institutie publica are ca si consultant Bursa de mArfuri =D>.Logic, Asta ar insemna ca autoritatea contractanta sa aiba un contract cu acest consultant :D.
In schimb in documentatia de atribuire exista un angajament prin care operatorii economici care vor participa la procedura se obliga sa plateasca, in cazul in care sunt declarati castigatori un comision de 850 lei Bursei de marfuri pentru consultanta, sprijinindu-se pe art.1132, 1133 din Codul Civil :stunned:.
Eu am un raspuns de la ANRMAP care spune clar ca relatia contractuala se stabileste intre consultant si autoritatea contractanta, Anrmap invocand art.973 din Codul Civil :stunned:.

Ma poate lamuri cineva pana la urma cine are dreptate Bursa de Marfuri, sprijinindu-se pe delegatia prin care un debitor da creditorului un alt debitor, sau raspunsul ANRMAP care spune ca trebuia sa existe o relatia contractuala intre autoritatea contractanta si consultant?#-o

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BIANCA IRINA , utilizator 23:38, 5 Februarie 2010
Uitti-va in OUG 34 - cu achizitiile publice ca puteti face contestatie, se limteaza accesul liber de participare a ofertantilor prin aceasta. Si eu am avut un caz asemanator si proceduraa fost anulata.Succes!
Ar fi bine de verificat si Regulamentul BRM, deoarece si eu am lucrat cu ei din pozitia de op. economic, dar nu imi amintesc sa fi citit o astfel de prevedere - care sa le permita sa perceapa un comision op. economici- declarati castigatori.
Recomand sa se faca contestatie, iar aceasta sa fie redactata -astfel incat sa se mentioneze si pdv de la ANRMAP, din experienta spun ca merita invocat in contestatie.

Succes!
am facut o adresa autoritatii contractante si i-am subliniat punctul de vedere al ANRMAP.Iar reprezentantii BRM au transmis faptul ca plata consultantei era facultativa , si numai operatorul economic isi putea da sau nu acordul pentru plata serviciilor.Deci practic ei nu puteau sa impuna plata acelui tarif si nici sa restrictioneze participarea la procedura respectiva.
Deci daca initial au impus prin fisa de date, dupa ce le-am dat raspunsul oficial al ANRMAP au batut in retragere...:yeah:
Aveam dreptate =D>, cred ca sunt furiosi ptr ca acum mai fac si treaba altora fara comision!Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2006 - introducere subcontractanti pe parcursul derularii contractului alemisa alemisa Buna ziua, Va rog sa ma sprijinuti cu un punct de vedere pe urmatoarea speta: Prin licitatie deschisa s-a atribuit un contract de proiectare si executie ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta combustbil geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare legata de procedura CERERE DE OFERTA: - am dat anunt in SEAP pentru cerere de oferta COMBUSTIBIL si nu s-a ... (vezi toată discuția)