avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit pe numele fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit pe numele fostului sot

Buna ziua!
Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale care a fost contractat inainte de divort, la care mai are de platit in calitate de beneficiar principal inca aprox. 4 ani. Nu am facut partajul, pentru ca niciunul dintre noi nu are bani sa-l introduca, si nici nu putem ajunge la o intelegere pentru a putea evita taxele mari pe care le-am avea de platit, pentru ca avem de impartit un apartament, 4 garsoniere si o masina. Am fost de acord ca el sa ia chiriile de la 3 garsoniere si eu de la una, tocmai pentru ca el sa poata plati ratele (chiriile de la 2 garsoniere echivaleaza cu rata la banca). In ultimele luni a inceput sa intarzie cu plata ratelor, ceea ce ma streseaza foarte tare. Ar fi multe de povestit, dar nu sunt pe forum la revista Femeia si nu ma intind :D As mai avea si alte intrebari, insa acum asta este cea al carei raspuns ma intereseaza cel mai mult. As putea sa ,,ies'' cumva din aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 08:04, 1 Aprilie 2010
buna ziua!
raspunsul este cel pe care nu doriti sa il auziti:
faceti partajul.
Multumesc pentru raspuns, m-am bucurat sa vad ca cineva imi raspunde. Aveti dreptate, aceasta este solutia tuturor problemelor pe care le am. Insa acum nu am posibilitatea materiala sa incep partajul.
Am recitit ce am scris, si am vazut ca de fapt nu am formulat intrebarea al carei raspuns ma interesa acum cel mai mult, si anume daca pot fi obligata sa platesc ratele la imprumutul contractat in timpul casatoriei in cazul in care fostul sot nu le mai achita, tinand cont de faptul ca el are loc de munca si un salariu bun, iar faptul ca nu le plateste nu se datoreaza lipsei de bani, ci dorintei lui de ma tracasa (rata este de 300 lei). In acest caz, in care el - titularul creditului- lucreaza, pot fi obligata sa continui plata? Nu ar trebui banca sa inceapa demersurile de recuperare de la el, si doar daca se constata ca nu mai este de gasit sau nu mai are venituri, sa ajunga la mine? Multumesc mult.
buna ziua!
dvs suntei coplatitor in acel contract.
pe undeva prin multe pagini lae contractului spune ca dvs renunttai la orice beneficiu de discutiune si diviziune= banca poate veni oricand sa ceara intreaga suma de la oricare din dvs.
Multumesc. Îmi spuneti va rog la partaj cum se va pune problema in cazul acestui credit? A fost facut cu 1 an inainte de divort, deci o parte s-a platit cand eram inca impreuna. Si as vrea sa va mai spun ceva: in acelasi timp cu creditul, deci in timpul casatoriei, am imprumutat de la o prietena 20.000 RON, fara ca ea sa ne solicite vreun act, ne-a dat banii pe incredere (eu aveam/am autorizatie PFA pentru vanzarea de haine in targuri si piete, iar prietena mea este colega de taraba, ca sa zic asa, cu mine), cu conditia sa-i restituim in 2 ani. Intre timp, fostul sot si-a gasit iubirea vietii si a plecat de acasa, iar acum nu mai recunoaste imprumutul. V-am spus ca poate era mai bine sa postez pe forumul revistei Femeia :) Deci la partaj cum ar trebui pusa problema datoriilor ? La divort nu am fost multumita de reprezentare, este si vina mea ca am fost prea ,,moale'', nu am stiut ce sa cer avocatului, de aceea as vrea sa fiu mai bine informata si va multumesc pentru asta.
Iar n-am pus intrebarea =D>
In ce conditii pot sa ,,dispar'' din acel contract de credit?

Alte discuții în legătură

Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)