avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit pe numele fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit pe numele fostului sot

Buna ziua!
Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale care a fost contractat inainte de divort, la care mai are de platit in calitate de beneficiar principal inca aprox. 4 ani. Nu am facut partajul, pentru ca niciunul dintre noi nu are bani sa-l introduca, si nici nu putem ajunge la o intelegere pentru a putea evita taxele mari pe care le-am avea de platit, pentru ca avem de impartit un apartament, 4 garsoniere si o masina. Am fost de acord ca el sa ia chiriile de la 3 garsoniere si eu de la una, tocmai pentru ca el sa poata plati ratele (chiriile de la 2 garsoniere echivaleaza cu rata la banca). In ultimele luni a inceput sa intarzie cu plata ratelor, ceea ce ma streseaza foarte tare. Ar fi multe de povestit, dar nu sunt pe forum la revista Femeia si nu ma intind :D As mai avea si alte intrebari, insa acum asta este cea al carei raspuns ma intereseaza cel mai mult. As putea sa ,,ies'' cumva din aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 08:04, 1 Aprilie 2010
Concluzia este: oricine stie sa citeasca, nu oricine intelege. Multumesc:)
Nu stiu cat de bine ati inteles.... potrivit art. 134 C.proc.civ. "Este socotita ca prima zi de infatisare acea in care partile, legal citate, pot pune concluzii"
Deci primul termen nu intotdeauna poate sa coincida cu prima zi de infatisare.
Buna dimineata din nou!
Sper ca o sa-mi cititi postarea, tinand cont de faptul ca de atata timp nu am mai scris nimic. Am si eu veste buna, in sfarsit, dar mi-e teama sa nu fac vreo prostie din nestiinta acum, pe ultimii metri.
Am avut o intalnire cu "fostul" si am ajuns la o intelegere in privinta bunurilor. La finalul intalnirii, mi-a zis ca o sa ia legatura cu avocata sa si o sa ma anunte cand sunt gata actele. Eu vreau sa va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez de acum inainte, pentru ca la cate am patit din cauza lui, atitudinea aceasta ma sperie putin. Pur si simplu nu se potriveste cu ce a facut pana acum. Din cate am inteles de la dvs., avocata va redacta tranzactia si apoi se va depune la instanta. Nu as vrea sa ma trezesc ca ma anunta intr-o zi ca a doua zi trebuie sa mergem sa semnam actele, iar eu sa nu apuc sa citesc cum trebuie ce urmeaza sa semnez. As vrea sa-i cer intai un exemplar sa-l citesc, nu e nimic iesit din comun daca ii spun asta, nu? Trebuie sa fiu atenta la ceva in mod special? Si inca ceva: e suficient sa semnam in fata avocatei tranzactia, ca eu de la el asa am inteles ca vrea sa facem. Multumesc mult.
Doamna Althea,stiu ca nu am nici o calitate in a va da sfaturi si nici sa va panichez,dar va rog ca la aceasta intilnire mergeti si dvs.cu un avocat.E in joc munca dvs.si este pacat sa nu primiti cit meritati.Va sunt alaturi(SILVIA).:luck:
Doamna Silvia, multumesc pentru mesaj, a fost o surpriza placuta care mi-a incalzit sufletul. Intr-adevar este in joc munca mea, si instinctul imi spune ca ceva nu este in ordine cu atitudinea prea binevoitoare a fostului meu sot. Ca sa nu ma certe nimeni ca sunt off topic, nu continui cu detalii, dar promit ca o sa spun ce s-a intamplat dupa ce se termina, in sfarsit, totul. Ca sa revin la topic :), creditul s-a angajat sa-l plateasca el. Nu ca este prea frumos ca sa fie adevarat?
Un Paste fericit si linistit va doresc tuturor din toata inima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)