avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit pe numele fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit pe numele fostului sot

Buna ziua!
Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale care a fost contractat inainte de divort, la care mai are de platit in calitate de beneficiar principal inca aprox. 4 ani. Nu am facut partajul, pentru ca niciunul dintre noi nu are bani sa-l introduca, si nici nu putem ajunge la o intelegere pentru a putea evita taxele mari pe care le-am avea de platit, pentru ca avem de impartit un apartament, 4 garsoniere si o masina. Am fost de acord ca el sa ia chiriile de la 3 garsoniere si eu de la una, tocmai pentru ca el sa poata plati ratele (chiriile de la 2 garsoniere echivaleaza cu rata la banca). In ultimele luni a inceput sa intarzie cu plata ratelor, ceea ce ma streseaza foarte tare. Ar fi multe de povestit, dar nu sunt pe forum la revista Femeia si nu ma intind :D As mai avea si alte intrebari, insa acum asta este cea al carei raspuns ma intereseaza cel mai mult. As putea sa ,,ies'' cumva din aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 08:04, 1 Aprilie 2010
buna ziua!
faptul ca fostul a avut calitatea de angajat si dvs nu, nu echivalaeza culipsa veniturilor din partea dvs, iar acest lucru s epoate proba cu privire la acest aspect.
nu sunt lucrurile atat de negre.
daca el nu recunoaste imprumutul, nu este o problema-il recunoasteti dvs, il recunoaste prietena...B-)
Daca reusesc sa vorbesc cu el, o sa va spun. De fapt, si daca nu reusesc, tot o sa va spun. Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru promisiunea de la sfarsit. O zi excelenta va doresc!
:)
succes!
Buna seara,
Am si eu intrebare.Am terminat divortul la sf lunii septembrie 2009 dar nu am facut partaj pentru casa si bunuri.Casa este luata in timpul casniciei dar eu am pe contract 80% deoarece am avut alte imobile inainte de casatorie iar 20% sunt comuni.El nu mai sta in casa,nu vrea sa semneze in cazul in care gasesc pe cineva sa cumpere aceasta casa.El doreste 50 % si asta eu nu sunt de acord.Mai avem un credit de nevoi personale in care el e beneficiar si eu coplatitor.Deoarece stiam ca el s-a lasat de munca am platit eu cei 250 de euro in continuare.Eu nu mai am posibilitatea de a plati acest credit.Ce se poate intampla?Ii pune sechestru pe cei 10 % care ii are din casa sau as putea sa preiau eu rata si sa renunte el la cei 10 %?
Nu stiu cum sa fac mai bine.La divort a fost ok dar acum nu mai vrea sa ne intelegem.Eu as vinde casa pentru ca el de cand s-a terminat divortul tot cara din lucrurile din casa cand eu sunt la servici.Politia nu face nimic in acest caz ca am apelat si acolo.As avea dreptul sa schimb yala la usa de la intrare?
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat
buna seara!
faptul ca dvs ati mai avut alte bunuri dobandite inainte de incheierea casatoriei, bunuri pe care le-ati vandut si cu acesti abni ati achitat apartamentul este un aspect.
aspectul urmator este ca bunul este cumaparat in timpul casatoriei-sotii au cote devalmase-adica nu se stie cat au.
faptul ca fostul 'stie" acum ca i se cuvine 50% din acel imobil denota un singur lucru ca a discutat cu un avocat.
ce va sfatuiesc este sa mergeti si dvs la altul si sa promovati actiunea de partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)