avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit pe numele fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit pe numele fostului sot

Buna ziua!
Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale care a fost contractat inainte de divort, la care mai are de platit in calitate de beneficiar principal inca aprox. 4 ani. Nu am facut partajul, pentru ca niciunul dintre noi nu are bani sa-l introduca, si nici nu putem ajunge la o intelegere pentru a putea evita taxele mari pe care le-am avea de platit, pentru ca avem de impartit un apartament, 4 garsoniere si o masina. Am fost de acord ca el sa ia chiriile de la 3 garsoniere si eu de la una, tocmai pentru ca el sa poata plati ratele (chiriile de la 2 garsoniere echivaleaza cu rata la banca). In ultimele luni a inceput sa intarzie cu plata ratelor, ceea ce ma streseaza foarte tare. Ar fi multe de povestit, dar nu sunt pe forum la revista Femeia si nu ma intind :D As mai avea si alte intrebari, insa acum asta este cea al carei raspuns ma intereseaza cel mai mult. As putea sa ,,ies'' cumva din aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 08:04, 1 Aprilie 2010
In plus, daca va deranjeaza faptul ca sotul cara lucrurile chemati un vecin incheiati in doua exemplare un inventar cu toate bunurile existete , aratand si starea lor (buna,f.buna,nou etc.) dat-i data si semnati-l. Acest inventar va va ajuta sa faceti dovada existentei acelor bunuri la care si dvs.aveti o cota de 1/2;
In ceea ce priveste contributia dvs. la cumpararea casei- instanta nu poate sa aplice o reducere a contributiei dvs. la dobandirea acestui bun daca in contract se prevede ca ati avut o contributie de 80%. Regula generala este de cate 1/2 pentru fiecare dinte soti la bunurile dobandite in timpulcasatoriei, dar situatia dvs. deroga de la acest principiu.
Puteti schimba yala de la intrare, dar ce folos pentru ca sotul va sparge usa si va pune alta....
Daca aveti o usa solida si pe care nu o poate sparge...se poate...dar treb sa aveti pe cineva care sa va informeze cand sotul incearca sa sparga usa si in acel moment chemati politia la 112. Motivati faptul ca ati schimbat yala intrucat sotul sustrage din bunurile comune fara acordul dvs.
In plus, puteti sa-i formulati plangere penala sotului pentru furt.
Cred ca cel mai bine este sa va adresati unui mediator pentru a intermedia intelegerea de partajare a bunurilor intre dvs. si sot.
Una peste alta va trebuie un aparator care sa va indrume in toata aceasta problema.
Va dresc succes!
Buna ziua,
va multumesc pentru raspunsuri.Plangerea la politie este deja facuta ca m-a amenintat cu mai multe(ca da foc la casa,ca ma bate.....).
Mai am o intrebare in ceea ce priveste creditul ce ma sfatuiti sa fac?Eu nu mai am posibilitatea sa platesc cei 250 de euro.I-am platit de la terminare divortului asta insemnand din septembrie 2009 desi sunt coplatitor.Creditul e de nevoi personale.Ce se intampla daca nu mai platesc nici eu.El s-a lasat de servici ca sa nu mai aiba banca ce sa ii ia.
Va multumesc frumos!!
Banca se va indrepta catre veniturile dvs. din salariu.
Va recomand sa pastrati toate chitantele din care sa rezulte ca ati achitat parte din imprumut pentru a constitui dovezi si sa aveti grija de actele de proprietate ale apartamentului in sensul de a le avea in original...sa nu intre in posesia fostului.....in eventualitatea in care doriti sa impartiti apartamentul
Buna dimineata si o zi frumoasa va doresc!
Dupa sfaturile pe care mi l-ati dat ieri, am cautat sa mai citesc cate ceva, eventual sa si listez ca sa am ce sa-i arat ,,fostului'', ca sa nu trebuiasca sa vorbesc prea mult cand plec la razboi, despre tranzactiile la termen. Si am gasit tot aici pe foum, urmatoarele: ,,Daca partile depun tranzactia mai tarziu, taxa se timbru nu se mai recupereaza in totalitate , ci doar o parte din aceasta''. Din asta eu am inteles ca ,,mai tarziu'' inseamna dupa introducerea actiunii de divort sau pronuntarea sentintei. Va rog spuneti-mi ca nu am inteles bine :(( Dupa cum v-am spus, divortul e incheiat de un an si ceva...
buna ziua!
nu ati inteles.
eu vb de taxa de timbru pt actiunea de partaj, taxa care se paote restitui daca la primul teremen de judecata partile depun tranzactie.
primul termen= termen la care partile legal citate pot pune concluzii.

Alte discuții în legătură

Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)