avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit pe numele fostului sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit pe numele fostului sot

Buna ziua!
Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale care a fost contractat inainte de divort, la care mai are de platit in calitate de beneficiar principal inca aprox. 4 ani. Nu am facut partajul, pentru ca niciunul dintre noi nu are bani sa-l introduca, si nici nu putem ajunge la o intelegere pentru a putea evita taxele mari pe care le-am avea de platit, pentru ca avem de impartit un apartament, 4 garsoniere si o masina. Am fost de acord ca el sa ia chiriile de la 3 garsoniere si eu de la una, tocmai pentru ca el sa poata plati ratele (chiriile de la 2 garsoniere echivaleaza cu rata la banca). In ultimele luni a inceput sa intarzie cu plata ratelor, ceea ce ma streseaza foarte tare. Ar fi multe de povestit, dar nu sunt pe forum la revista Femeia si nu ma intind :D As mai avea si alte intrebari, insa acum asta este cea al carei raspuns ma intereseaza cel mai mult. As putea sa ,,ies'' cumva din aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 08:04, 1 Aprilie 2010
:)
act aditional la contractul de credit.
posibil ca banca sa ceara niste garantii fostului, de ex sa aduca un alt coplatitor daca apreciaza necesar.
Multumesc :( e clar, o sa ne distram mult si bine de acum inainte...
buna ziua!
poate ajungeti la un acord cu fostul, si depuneti o tranzactie la I termen caz in care vi se va restitui si taxa de timbru.
daca nu, este adevarat posibil sa iasa cu "cantec".
Presupunand (as zice prin absurd, dar nu vreau sa-mi sperii norocul:) ) ca am reusi sa cadem de acord asupra impartirii bunurilor, care ar fi pasii acestei tranzactii la termen? Este o varianta de care nu am auzit.
Doamna Ioana, multumesc mult pentru sfaturi.
buna ziua!
introduceti actinea de partaj, iar la primul tremen de judecata depuneti o tranzactie care sa consfinteasca invoiala dvs.
instanta va pronunta hotararea tinand cont de aceasta invoiala.
partea buna vi se restituie taxa de timbru.
costurile sunt mult mai mici decat la notar.
ce va recomand sa apelati la un avocat care sa va consilieze si sa va redacteze tranzactia.
:)

Alte discuții în legătură

Partaj masina cu credit zuza1980 zuza1980 Am achizitionat in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu o masina Dacia Logan printr-un credit. Creditul cat si masina sunt pe numele meu(numele sotiei). In urma ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)