avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE CETATENI DIN REP. MOLDOVA - CONTRACTE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE CETATENI DIN REP. MOLDOVA - CONTRACTE SUCCESIVE Buna ...

ANGAJARE CETATENI DIN REP. MOLDOVA - CONTRACTE SUCCESIVE
Buna ziua,
in ultimile 36 luni am avut incadrati cetateni din Rep. Moldova, cu contracte pe durata determinata de cate 9 luni in an calendaristic.
In decembrie 2023 au incetat pentru a treia oara, deci al treilea contract succesiv pe durata determinata pentru acestia. Noi dorim sa ii reprimim ca angajati , dar avand deja 3 contracte succesive pe durate determinate, nu mai putem sa ii angajam decat pe durata nedeterminata, dar intelegem ca asta contravine reglementarii care stabileste contracte cu durata determinata de 9 luni in an calendaristic pentru cetatenii din Rep. Moldova. Cum sa procedam pentru reangajarea acestor cetateni din Rep. Moldova ? Pe ce durata sa facem contractele de munca cu acestia ?
Cu aleasa consideratie, va multumim.

Cel mai recent răspuns: Maria Adriana Marinescu , Consultant resurse umane 16:30, 4 Aprilie 2024
Ii puteti angaja, dar va trebui aviz de munca, daca durata contractului va fi nedeterminata.
Va referiti la documentul pe care il elibereaza IGI ?
Multumesc.
Aceasta regula este valabila si ptr cetatenii din Ucraina si Rusia ?
Va rog frumos ma puteti ajuta si cu prevederea legala ?
m ultumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Maria Adriana Marinescu, Consultant resurse umane
OG 25/2014
art. 3
...
(2) Prin excepție de la alin. (1), nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a străinilor din următoarele categorii:
...
o) cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.
....

Per a contrario, pentru o durata mai mare de 9 luni este nevoie de aviz de angajare.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean o societate vrea sa angajeze cu cim ... Angajare cetatean moldovean O societate vrea sa anajeze cu cim pe nedeterminata, incepand cu 01.12.2022, un cetatean din R.Moldova ce detine permis de munca ... (vezi toată discuția)
Cetatenii din r. moldova pot fi angajati cu pasaport turistic ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Cetatenii din R. Moldova pot fi angajati cu pasaport turistic ,fara alte vize? (vezi toată discuția)