Am livrat de la o societate comerciala romaneasca (inregistrata ca platitoare de TVA) catre o societate comerciala din Italia (inregistrata ca platitoare de TVA), in Conditie EXWORKS, o locomotiva. Reprezentatii firmei Italiene au preluat locomotiva in Romania dar au trecut doi ani si inca nu au trimis locomotiva in Italia din anumite motive care le apartin, deci nu am nici un document privind transportul locomotivei din Romania in Italia sau alt stat membru UE.
Mai este aceasta livrare scutita de TVA ?
Daca nu este, cand poate deveni scutita de TVA ?
Ce se intampla in conditiile in care nu mai pot contacta pe nimeni de la firma italiana ?
S-a emis factura externa (fara TVA) care s-a incasat integral la vremea respectiva, dar un control de la finante cere acum documentul de transport in afara Romaniei, pe care nu il avem si urmeaza sa ne impuna plata TVA la valoarea de vanzare (TVA pe care nu l-am incasat). E normal?
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care produsul (locomotiva) va fi totusi transportata in afara Romaniei in cursul anului 2010, se va considera livrare intracomunitara si va fi scutitat de TVA la momentul respectiv?