avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este aceasta livrare intracomunitara scutita de TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este aceasta livrare intracomunitara scutita de TVA ?

Am livrat de la o societate comerciala romaneasca (inregistrata ca platitoare de TVA) catre o societate comerciala din Italia (inregistrata ca platitoare de TVA), in Conditie EXWORKS, o locomotiva. Reprezentatii firmei Italiene au preluat locomotiva in Romania dar au trecut doi ani si inca nu au trimis locomotiva in Italia din anumite motive care le apartin, deci nu am nici un document privind transportul locomotivei din Romania in Italia sau alt stat membru UE.
Mai este aceasta livrare scutita de TVA ?
Daca nu este, cand poate deveni scutita de TVA ?
Ce se intampla in conditiile in care nu mai pot contacta pe nimeni de la firma italiana ?

Adrian
Cel mai recent răspuns: leancu , utilizator 09:14, 4 Februarie 2010
nu ati emis o factura pentru aceasta livrare?

o livrare intracomunitara de bunuri reprezinta o livrare de bunuri care sunt transportate dintr-un stat membru UE catre alt stat membru.
S-a emis factura externa (fara TVA) care s-a incasat integral la vremea respectiva, dar un control de la finante cere acum documentul de transport in afara Romaniei, pe care nu il avem si urmeaza sa ne impuna plata TVA la valoarea de vanzare (TVA pe care nu l-am incasat). E normal?
sigur.

din pacate ati gresit facturand fara tva.
aveti grija ca si majorarile de intarziere sunt cam mari.
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care produsul (locomotiva) va fi totusi transportata in afara Romaniei in cursul anului 2010, se va considera livrare intracomunitara si va fi scutitat de TVA la momentul respectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara fara cota de tva, probleme fisc. Euro Euro Buna ziua! Am o speta ceva mai intortocheata, poate gasesc vreun raspuns pertinent. Societatea la care lucrez a livrat unei societati italiene niste marfuri, ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)