avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Locuiesc in sectorul 1, pe o strada cu sens ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Locuiesc in sectorul 1, pe o strada cu sens unic, unde ...

Buna ziua,
Locuiesc in sectorul 1, pe o stada cu sens unic, unde sunt imobile preponderent individuale dar si blocuri colective, cu locuri de parcare nemarcate de ADP. Cativa dintre vecinii care detin imobile individuale si care au garaje au solicitat ADP-ului marcarea stationarii interzise in dreptul garajelor. Problema este ca mare parte dintre acesti vecini, care au posibilitatea sa parcheze in garaje nu o fac din comoditate. As dori sa stiu daca legea ii obliga sa foloseasca garajele, mai ales ca au solicitat in mod expres aceste marcaje. Mentionez ca strada este intr-o zona aglomerata, langa parcul Herastrau iar noi, riveranii (ce nu detinem garaj), nu putem nici inchiria locuri de parcare de resedinta (nu au fost create de ADP) si nici sa obligam vecini sa utilizeze garajele. Pe perioada martie-octombrie este aproape imposibil sa gasim loc de parcare liber la resedinta si din cauza celor care parcheaza pentru ca merg in parc, la restaurante sau cafenele. Ce se poate face? Multumesc, Toate bune!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:39, 5 Aprilie 2024
Ceva imi scapa din povetea dvs. Admit ca e o "golanie" sa ai garaj si sa-ti parchezi masina exact in fata sa, dar nu inteleg ce ati obtine dvs si alti vecini, daca acele spatii din fata garajelor ar fi libere ? Tot nu puteti stationa dvs. pe acele spatii, e interzis.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2024
latka, utilizator
Buna ziua,
Golania mai mare este ca nu parcheaza nici in garaj, nici in fata garajelor neutilizate (marcate acum, mai nou), ci ocupa un alt loc de parcare, locuri care sunt si asa insuficiente. Unii dintre noi avem o intelegere... ca intre vecini.. daca cumva parcam in dreptul garajelor, o facem pentru scurt timp, stim sa gestionam rezonabil problema.
Problema vine de la faptul ca cei care au garaje nu sunt obligati sa le utilizeze, pe de o parte, si pe de alta parte ADP-ul nu a creat locuri de parcare de resedinta, ele fiind ocupate si de cei care evita parcarea cu plata de pe Bulevardul Aviatorilor.
Ce se poate face pentru a putea avea un loc de parcare de resedinta daca ele nu au fost create de ADP?
Toate bune!
E o intrebare retorica, cred eu. Solutia nu poate veni decit de la cei ce gestioneaza parcarile de resedinta. Adresati-va cu o reclamatie colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Parcare ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua In zona unde locuim , avem 2 vecini care locuiesc la casa si desi au in dreptul portii afisat garaj/nu blocati accesul, ei parcheaza mereu in ... (vezi toată discuția)