avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lege 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lege 221/2009

Bună ziua . Aş dori, în măsura în care este posibil, un răspuns referitor la dispoziţiile din Legea 221-2009, cu privire la posibilitatea exercitării acţiunii în despăgubiri de către descendenţii persecutatului politic decedat . Situaţia de fapt este următoarea : părinţii împreună cu minorii la acea dată ( trei la număr) au fost strămutaţi . În virtutea Legii 221/2009, fiecare dintre copii, are un drept personal de a solicita daune morale pentru prejudiciul suferit . Întrebarea este : în ce măsură numai unul dintre ei poate solicita instanţei de judecată, alături de acţiunea personală privind acordarea de despăgubiri morale, şi obligarea statului la plata acestor despăgubiri pentru suferinţele părinţilor, în prezent decedaţi, în condiţiile în care şi ceilalţi descendenţi trăiesc ? Vă mulţumesc .
Cel mai recent răspuns: pscl2010 , utilizator 16:12, 9 Iunie 2010
Daca parintii dvs. au fost condamnati politic, pentru una din faptele prevazute la art. 1, al.2 si 3 din L.221/2009, atunci puteti promova actiune pentru acordarea de despagubiri morale. Art. 4 prevede ca cererea poate fi introdusa de orice persoana fizica interesata, dupa decesul persoanei condamnate, astfel incat o puteti formula singur.
EU_2007 a scris:

Bună ziua . Aş dori, în măsura în care este posibil, un răspuns referitor la dispoziţiile din Legea 221-2009, cu privire la posibilitatea exercitării acţiunii în despăgubiri de către descendenţii persecutatului politic decedat . Situaţia de fapt este următoarea : părinţii împreună cu minorii la acea dată ( trei la număr) au fost strămutaţi . În virtutea Legii 221/2009, fiecare dintre copii, are un drept personal de a solicita daune morale pentru prejudiciul suferit . Întrebarea este : în ce măsură numai unul dintre ei poate solicita instanţei de judecată, alături de acţiunea personală privind acordarea de despăgubiri morale, şi obligarea statului la plata acestor despăgubiri pentru suferinţele părinţilor, în prezent decedaţi, în condiţiile în care şi ceilalţi descendenţi trăiesc ? Vă mulţumesc .

Cititi aici :
[ link extern ]
Pentru cei din Baia Mare sau imprejurimi am gasit un cabinet de avocati care v-ar putea da informatii legate de acest subiect:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
pscl2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009  Tica Petrescu Tica Petrescu Buna ziua Tatal meu fost detinut politic este decedat.Am si eu dreptul la despagubiri pt daune morale sau numai mama mea? Daca avem dreptul amandoi trebuie ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 mobexport mobexport Buna ziua Va rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu despagubirile conf. Legii 221/2009. Prin Ordinul MAI din 1951, in data de 05.08.1952 familiei mele ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 victorf victorf buna ziua, tatal meu ,condamnat politic la 6 ani de inchisoare in perioada 1958-1964, a decedat acum 3 ani. sora mea , avand in vedere interdictiile si ... (vezi toată discuția)