avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sunt înștiințați certatenii romani cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sunt înștiințați certatenii romani cu domiciliul în ...

Cum sunt înștiințați certatenii romani cu domiciliul în străinătate când sunt chemați în judecată?
Sunt citati la domiciliul din strainatate.


Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Sunt citati la domiciliul din strainatate.


Cum ca ajunge acolo din moment ce nu se cunoaște adresa? Nu cred ca exista nicăieri în sistemele românești. Cand am făcut pașaportul cu domiciliul în străinătate nu mi s-a cerut adresa.
Atunci veti fi citata prin publicitate prin presa conform art. 155 si art. 167 Cod pr. civ.

persoanele care se află în străinătate, altele decât cele prevăzute la pct. 12, dacă au domiciliul sau reședința cunoscută, printr-o citație scrisă trimisă cu scrisoare recomandată cu conținut declarat și confirmare de primire, recipisa de predare a scrisorii la poșta română, în cuprinsul căreia vor fi menționate actele ce se expediază, ținând loc de dovadă a îndeplinirii procedurii, dacă prin tratate sau convenții internaționale la care este parte România ori prin acte normative speciale nu se prevede altfel. Dacă domiciliul sau reședința celor aflați în străinătate nu este cunoscut/cunoscută, citarea se face potrivit art. 167. În toate cazurile, dacă cei aflați în străinătate au mandatar cunoscut în țară, va fi citat numai acesta din urmă;

Buna ziua,

Procedura de citare prin mijloace electronice
La formularea cererii de chemare in judecata, dar si intampinarii, in vederea facilitarii comunicarii actelor de procedura, partea precizeaza date privind unele mijloace de comunicare folosite.

De exemplu, numarul de telefon, numarul de fax, adresa de posta electronica, iar in cazul reprezentarii partii prin avocat, este obligatorie si indicarea datelor de identificare a aparatorului.

In acest sens sunt dispozitiile art.154 din Codul de procedura civila care dispune despre comunicarea citaţiilor şi a altor acte de procedură, se poate face de grefa instanţei şi prin telefax, poştă electronica.

De asemenea, prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia, dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT Este legal partajul judiciar la care au participat doar doi moștenitori, ceilalți nefiind citați la dezbaterea succesorala? Cai de atac. (vezi toată discuția)
Comunicari instanta - posibilitatea primirii pe mail, confidentialitate courvoisier courvoisier Comunicare prin mail/fax cu instanta As dori sa primesc pe mail comunicarile, dar nu stiu cum se poate ca adresa sa fie confidentiala. Cred ca asa este ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica pt plangerea penala - detalii Krissia . Krissia . Ce inseamna exact semnatura electronica valabila pt plangerea penala ? Trebuie sa o obtin de la firmele de specialitate sau cum ? Nu este deajuns daca trimit ... (vezi toată discuția)