avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar si cheltuielile de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar si cheltuielile de judecata

Buna ziua,

In sarcina cui vor ramane cheltuielile cu taxa judiciara de timbru daca reclamantul beneficiaza de ajutor public judiciar si paratul recunoaste in totalitate pretentiile prin intampinare, fara a fi pus in prealabil in intarziere?

Art. 44 alin. 4 din OUG 80/2013 spune ca: „(4) În cazul în care reclamantul a beneficiat de reducerea taxei judiciare de timbru, instanța de judecată va obliga pe pârâtul care pierde procesul la plata sumei pentru care s-a acordat reducerea” iar art. 454 din Codul de procedura civila spune ca paratul va fi exonerat de la plata cheltuielilor daca recunoaste pretentiile fara a fi pus in intarziere.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
B_B_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 18:26, 10 Aprilie 2024
În situația respectivă, cheltuielile cu taxa judiciară de timbru rămân în sarcina statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, in curând voi avea un proces civil pentru neplata ... Drina30 Drina30 Bună seara, In curând voi avea un proces civil pentru neplata salariilor.Exista riscul că pârâtul să refuze să-mi plătească cheltuielile de avocat? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Daca in intampinare paratul este de acord cu desfacerea casatoriei spunand ca este din vina exclusiva a sa, va plati cheltuielile de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Paratul poate sa nu plateasca cheltuielile de judecata? gev gev Buna ziua, sunt reclamant intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru anularea PV de la o adunare generala a proprietarilor si am cerut ca paratul sa ... (vezi toată discuția)